keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Jo vihertää ja visertää

                                        Kevätkonsertti on alkamassa, menossa äänen avaus.

Pari päivää on jo ollut havaittavissa vihreyttä puissa ja pensaissa. Lämpö ja kosteus auttaa siihen aina.Kevät on siirtymässä hiljallen kesäksi. Mallasveden pinta on ollut varsin korkealla ja nyt sitten kanavassa vesi vilistää ja jauhaa edullista energiaa teollisuudelle. Se on toki hyvä asia joillekkin. Ei sitä kuitenkaan tavallinen kuluttaja taida hyötyä sentin senttiä.


Paikallislehti jopa varoittelee uivista laitureista ja muusta irtotavarasta. kaikesta siitä mitä korkea vedenpinta on saanut liikkeelle. Vedenpinta on ikuinen kinan aihe, riippuen siitä kuinka kukin on laiturinsa rakentanut, korkean vai matalan veden aikaan. Niillä joilla on kelluvat laituriviritykset lienee vähemmän ongelmaa. Toki ankkuroinnin kanssa ja jäiden liikkumisessa on heilläkin joskus vaikeuksia.


Kaupungin katupölyä on näyttävästi pesty vesiletkuilla. Liikennetolppien viritystä ovat jotkut jälleen kummastelleet. On väitetty että nyt liikennekin sujuu paremmin kun muutama valotolppa on pois pelistä.


Avilonista ie olekaan paljoa viime aikoina puhuttu. Nyt uutisoidaan että jossain mitassa, varsin pienessä, käynnistyisi jonkun ajan kuluttua. Onko factaa vai toiveajattelua jää nähtäväksi. Pikkufirma Lamican sekin pääsi lehden palstalle kun irtisanoi 6 työntekijää. Suossa tarpomista taitaa olla tuonkin yrityksen taival.


Valkeakoskella on koulutkin puheenaiheena taas. Yksi koulu pääsi otsikoihin kun siellä oltiin järjestämässä mopokurssia. Ei onnistu sanoi opetuslautakunta. Sellaista se sitten on. Vanhaa Metsätietolaa manataan järjestöille tukikohdaksi.Varsinkin Haka liputtanee sille kun omat tilat on pakko tulevaisuudessa muuttaa muualle. Se vaan on kiinteistö joka ei ole kaupungin omistuksessa. Tämä asia ei joillekin tahdo mennä jakeluun.


Nyt sitten vihdoin ja viimein paloi tuo Pyörönmaan koulu. Siellähän se oli jo autuaasti nukkunut vuosikaudet "prinsessa Ruususen unta" ryteikön keskellä. Syttymissyykin lienee vielä tutkinnan alainen. Ei ole opinahjosta kuin piippu pystyssä. Pikkuasiahan tuo oli verrattuna vanhan yhteiskoulun ja lukion purkuun. Uutta nousee koko ajan tuolle tontille. Tietenkin kaupallisiin tarkoituksiin. Kuinkas muuten.



Ei kommentteja: