maanantai 4. tammikuuta 2010

Vuosi vaihtui - pakkasten merkeissä.

Sointula 4.1.2010

Vuosi vaihtui pakkasten merkeissä. On siis tullut kunnon talvi muutaman edellisen kuratalven sijaan. Vihdoinkin!

***

Suomi on surrut ennen vuodenvaihdetta, Espoon Sello-kauppakeskuksessa tapahtunutta ampumistapausta. Ampujan lisäksi henkensä menetti viisi muuta ihmistä.

Ikävät uutiset saivat sitten jatkoa heti tänään. Neljä irralleen joutunutta junanvaunua rytisteli Helsingin rautatieasemalla aivan vika paikkaan.

Ihme että uhreilta vältyttiin. Yksi loukkaantunut oli junan henkilökuntaa. Hyvin pahaa jälkeä olisi saattanut syntyä, ellei aluetta olisi saatu varoitettua.

Vain minuutti oli uutisten mukaan tehokasta toiminta-aikaa. Se riitti! Tälläkertaa.

Tulee vain mieleen, ovatko huollot enään ajantasalla? Miten on mahdollista että kaikista irralleen joutuneista vaunuista on jarrut pettäneet yhtäaikaa. Onko tekeviä käsiä nykyisin liian vähän?

Säästetäänkö väärässä paikassa?

Mikä oli syy että vaunut yleensä irtosivat toisistaan? Vuoden kuluttua vasta valmistunee tutkimusraportti asiasta.

***

Pälkäneellä paloi suuri navetta. Karjaa kuoli runsaasti eli 137 nautaa. Vahingot ovat siis varsin mittavat. Omistajille se on ollut tiukka paikka. Pakko ollut vain katsella tuhoa sivusta.

***

Valkeakoskella kuri piti sangen hyvin rakettien lähettelyssä. Yksi moka oli tietenkin kun Sointulassa paikallisen pubin tuulikaappiin lensi raketti. Oletettavasti sekin on ollut jonkinasteinen, ajattelemattomuuden tulos.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Huollot tuntuu olevan ensimmäinen säästökohde huonoina aikoina. Valitettavasti.Niin kauan mennään kun toimii ja korjataan sitten