tiistai 29. joulukuuta 2009

Kohta vuosi vaihtuu

Pöytäliina saarenmaalaisen kaupan ikkunassa.
Foto: ( VJ)

Vuosi alkaapi taas olemaan pulkassa. Pari vuorokautta ja rakettien jytke on ohi. Paukkeesta vauhkoontuneet koirat tulevat latojen ja kellareiden loukoista takaisin ihmisten ilmoille.

Maa on tulvillaan ilotulitteiden jätteitä ja mummot saavat kerätä itselleen kukkakeppejä.

Ylensyöneet ihmiset taputtelevat mahojaan ja kummastelevat: "Mistä ihmeestä niitä kiloja oikein tulee?" Se joulunseutu on vaan sellaista aikaa. Vatsa kasvaa...

Kolme kuukautta olen ollut Ilmarisen leivissä, siis eläkkeensaajana. Tili on rapsahtanut säännöllisesti ja se on juuri ja juuri riittänyt nuukalle miehelle. Saisihan se toki hitusen isompi olla. Näillä eväillä kuitenkin on puskettava eteenpäin.

***
Loppuvuodesta koettiin pakkaskausi ja järvet jämähtivät jäähän. Hiljaisen juoksutuksen takia jopa kanava on saanut hetkeksi jääkannen. Se siis on tilanne sillalta katsoen.

Työllisyystilanne on Koskissa ankeanoloinen. Odotukset Säterin uudelleen käynnistymisen suhteen ovat hiipuneet. Tuskin montaa löytyy joka siihen ihmeeseen enää uskoo.

Valitettava isku työllisyydelle, voittaako paikallinen ilmanlaatu ja luonto jotain. Niinkin väitetään joidenkin suulla. Onhan se kaikki ylimääräinen, piipuista tuleva jossainpäin myös alastuleva.

***
Uudenvuodenlupaukset, mitä ne oikein ovat. Niitä on kahdenlaisia. Yksistä yritetään pitää kiinni, toiset taas unohtuvat, kun allakassa sivu kääntyy.

Olisiko sitenkin parasta olla lupaamatta mitään. Sehän olisi vain turhien paineitten kanssa taistelua. Menköön siis päivä kerrallaan ja yritetään olla "ihmisiksi." Olikohan tuossa jo lupaus?

***
Muuten, noista joululahjoista. Kun itse ostaa, paketoi ja kirjoittaa oman nimensä pakettiin. Silloin on hyvä mahdollisuus saada mieleisensä. Ellei saa, voi syyttää vain itseään.

Itse pistin kovan paketin itselleni. Uusi kamera muiden kameroiden joukkoon, onpahan taas totuttelemista. Manuaalin selausta ja tutkiskelua. Niin se on parempi, vaikka tosimiehet kuulemma avaavat käsikirjan vasta kun savu nousee.

***
Uutiset kertoivat eilen olleen Lempäälässä maanjäristyksen. Keskus jossain Ahtialan järven paikkeilla. En huomannut mitään, tosin yhtäkkiä tulivat lumet alas katolta jytisten. Syynä lienee paremminkin ilmojen lauhtuminen ja uusi kattopelti.

Hyvää vuodenvaihdetta koskilaiset (Piippukyläläiset)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

piiiput vois jo kaataa maisemaa rumentamasta, mitä käyttöö niillä enään on.. :D

Veikko Järvinen kirjoitti...

hetkinen...

Älä hyvä ihminen piippuja hävitä. Ne ovat olleet paikkakunnan sielu vesimyllyjen jälkeen.

Tervasaaren piipuilla näyttäisi ainakin olevan edelleen käyttöä.'

Säteri on sitten jo toinen juttu.