maanantai 24. marraskuuta 2008

Myräkkä

Kuva napattu Tarton Raatihuoneentorilta Web

Talven merkit täyttyvät. Enään ei tarvitse kysyä koska se tulee. Maantiet ovat täynnään aurauskalustoa ja tien oheen jysähtäneitä ajoneuvoja. Lentoliikenne on takkuillut, ihmiset odottaneet lentokentällä Vantaallakin useita tunteja.

Lentoasemalla, kun ei tiedä missä laukku kulkee,väsyttää ja informaatio ei pelaa. Se on tilanne joka nostaa niinsanottua V-käyrää. Ovat siellä joutuneet tuntikausia odottamaan majoitusta ja samanlainen tuntien jonotus on uutisten mukaan taksitolpalle.

Sama ongelma on sitten ollut merelläkin. Aikataulut eivät ole pitäneet ja laivoja rähmäisessä kelissä tavallista vähemmän. Viron puolella, kuten Suomessakin on tuhansia kotitalouksia ollut ilman sähköä. Sähkölaitoksen henkilöstö painaa pitkää päivää.

Eikö vain olekin mukavaa kun talvi on tullut ?

Kävin äsken pihamaalla ja tein tarkastusretken parkkipaikalle. Totesin onko emäntä päässyt lähtemään aamulla töihin. Kyllä oli, ainakin syvät renkaanurat lämmitystolpan vieressä.

Ei käy työllisiä kateeksi tälläisenä aamuna. Itse taidan vielä katsella aamun valkenemista muutaman tunnin ikkunan paremmalta puolen, sisältä siis.

Eilen katselin Web-kameroiden välityksellä kuvaa säätilasta mm.Pietarista, Moskovasta,Petroskoista,Talinnasta, Saarenmaalta, Pärnusta, Tartosta ja Narvasta. Jokapaikassa näytti olevan edessä rankat lumityöt. Emme ole siis yksin.

Tallinnan satamasta Web-kamera näytti kuvaa pienestä laivasta, joka hakkasi itseään laituriin aallokossa. Kannella liikkui mies ja yritti heitellä rannassa olevalle miesjoukolle köysiä lisäkiinnityksiä varten. Yksi puhui kiivaasti puhelimeen hermostuneesti jalkaa vaihtaen.

Web- kameroiden avulla maailma on kuvainnollisesti tullut paljon lähemmäksi.Otin kuvan netistä, Tartossa olevasta web-kamerasta. Saahan siitä juuri selvän. Toki maailmalla on tuhansia web- kameroita joissa on parempi kuva, toki huonompiakin löytyy.

2 kommenttia:

Erkki Jormanainen kirjoitti...

Tuommonen web-kamera ois mukava. Saisi tämmösenä sisäruokintapäivänä katella ulos maailmalle.

Veikko Järvinen kirjoitti...

Onhan se mukavaa surffata ja katsella mitä maailmalla tapahtuu...

Kotinurkilla on kyllä huonolla säällä parempi painaa nenä ikkunaan ja tähystää ympäristöä.