keskiviikko 8. lokakuuta 2008

Syksy etenee


Luonto antaa väreillään silmänruokaa. Rannoilla kulkijalla on ollut muutamana, aurinkoisena päivänä värin juhlaa. Ei se etelän ruska joidenkin mielestä niin kummoinen ole. Vaihtelee vuosittain sekin. Silmälle on sopinut tämäkin hehkutus.

Yöksi on tulossa kylmää, jopa pakkasta luvattu. Selviä oireita talven tulosta on siis olemassa. Paikallinen "Kala-Eikka" on ollut aamuisin verkoilla, kalaakin on kuuleman mukaan tullut. Ei suoraan vastaa, kun kysytään,vaan kiertelee asiaa itsekseen naureskellen.

- Onhan niitä, kaloja tullut, - järvessä on vielä lisääkin.Aina siellä muovikassissa, polkupyörän perässä joku sätkii.

Kylillä keskustellaan monenlaista, taloudentila maailmalla on yksi vahvimmista puheenaiheista. Toinen esille noussut on paikallislehden päätoimittajan vaihdos vuoden lopulla. Nykyinen siirtyy Keuruulle ja sieltä tulee uusi mies tilalle.

Kyse lienee normaalista "rotaatiosta" - No, onhan sitä lehden linjasta ollut myös polemiikkia, ainahan sitä on. Joskus aiheesta, joskus aiheetta.

Tulevat vaalit eivät ole vielä kunnolla kampanjointia eri tahoilla sytyttäneet. Hiukan on vaisun oloista. Liekö jo osalla ehdokkaista ruuti kastunut, ei vaan meinaa keskustelu syttyä kunnolla.

Muutama ehdokas kirjoittelee blogia, joku jopa uskaltaa kylillä juttusille, suurin osa katselee pirtin ikkunasta tai kurkkii kulman takaa.

Enemmän sähinää odotettaisiin, ei kai hämäläinen vaalikampanja ala vasta vaalien jälkeen. Nyt sen aika olisi.

Ei kommentteja: