keskiviikko 18. kesäkuuta 2008

Hemmetin tulostin


Olenko ainoa, vai onko muitakin samanlaisia? Siis sellaisia joilla meinaa palaa päreet tulostimien kanssa pelleillessä. Se tuntuu olevan nykyajan vitsaus.

Ei hyvältä näytä, kymmenen vuoden sisään on menossa jo neljäs tulostin. Merkillä ei väliä, kaikki ne oikkuilevat. Ne on varsin juonisti markkinoille syydetty. Mustetta ja väripatruunoita on erilaisia.

Alkuperäiset patruunat on aina tavallisesti minikokoa, kestävät siis jonkin aikaa. Sitten alkaa ruletti. Osta väriä ja asettele kasetit koneeseen. Testaa ja revi hiuksiasi. Toimii jos on toimiakseen. Ei auta puhdistus ei siunailu tai manailu.

Ovelasti hinnoitellut tulostimet ovat olevinaan edullisia ja monitoimisia. Tulostin on se pyydys ja sitten väripatruunoilla alkaa rahastus. Se on tosi tehokasta.

Jos yrität käyttää edullisempaa patruunaa, niitä on yleisesti myytävänä. No mitä sitten seuraa? Tulostimeen ohjelmoitu toiminto alkaa herjata viallista,väärää patruunaa. On se niin väärin !

Sitten tulostin sekoaa totaalisesti. Ja kysymys on vain väripatruunasta.

Niihin aitoihin (heh) on lisätty tunniste, josta kone tunnistaa patruunan. Jos ei tunnista, alkaa laitteen sekoilu. Havaittu tuo ilmiö on käyttäjäpiireissä. Yleinen keskustelunaihe vieläpä.

Rinnakkaisvalmisteet sallitaan jopa lääketeollisuudessa, sekä autojen varaosissa. Se on aivan laillista määrätyin edellytyksin.

Kun joku viisas joskus tulevaisuudessa löytää tulostimien ohjelmoinnista systeemin jolla rinnakkaistuotteet suljetaan ulos, - on hän kullanarvoinen kaikille tulostimien kanssa taisteleville.

On tietenkin mahdollista hankkia lasertulostin, käyttää vaikka vain mustavalkoista tulostinta,hinnathan ovat niissäkin tulleet alaspäin.

Jospa sellainen kestää pitempään ja toimii luotettavammin. Väri on niissäkin varsin arvokasta.

Jos ja jos. Taikka sitten ne tulostimet eivät tosiaan kestä sen enempää.Eikö niitä olekaan tarkoitettu kestämään. Kohta tulostimenromut täyttävät maapallon.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Asiaa puhut. Meilläkin on jo kanahäkki kattoon asti täynnä vanhoja tulostimia.On Canonia,HP,ja Epsonia.Kaikissa aina sama vika.Hetken toimivat ja sit alkaa ongelmat.Olisko jonkilainen valmistajien yhteisesti sopima salaliitto?

Anonyymi kirjoitti...

Täytyisi jonkinlainen vastuu noille tulostuskauppiaille asettaa. Tilanne ei ole hyvä sillä linjalla.

-sämpy-

Anonyymi kirjoitti...

hahah! te olette ymmärtäneet väärin ne pitää heittaa roskiin heti kun ensimmäiset patruunat kuluu loppuun ja ostaa uusi tilalle, niin mailma pelastuu.vähän samalla tyylillä kun nyky autotkin . se jos jokin on egolookista, katsos kauppamiehet ohjaa tätä sirkusta.