lauantai 21. kesäkuuta 2008

Juhannusilmat

Mallasselkä 20.6.2008


Niin se joskus Suomessa käy. Keskikesän festivaali, juhannus on säältään, kosteahko ja alakuloinen. Ei paista aurinko, eikä soi haitari sateessa niemennokassa. Onhan näitä ollut ennenkin.

Ei ollut Mallasselällä normaalia juhannusliikennettä. Veneet olivat sitten osittain jääneet laitureihin. Muutama sitkeä soutelija onkivavan kanssa.

Sää voi olla ratkaiseva myös siinä paljonko ihmisiä hukkuu vesiin. Lempeä aurinkoinen ilma ja janoinen juhannus on yhdistelmä joka niittää satoa.

Saunasta kävin uimassa pari kertaa pikiseltään. Veden lämmöksi näytti mittari viisitoista astetta. Ei se houkuttele kauaa mulaamaan.

Sään oikut oli syytä korvata sitten toisella tapaa, Muurikassa pihviä ja vihanneksia,salaattia, mozzarella juustoa tomaattiviipaleiden kanssa. Päälle kunnon kahvi ja lakkahillolla täytettyä kääretorttua.

Kylmässä oli sahtiakin kaksi litraa. Nyt en ottanut, oli vielä autoiltava yösydännä katselemaan rantojen kokkoja.

Se sahti on muuten samasta erästä millä A.K voitti Valkeakosken sahtimestaruuden pari päivää sitten. On siis taattua tavaraa. Onnea vaan Artolle ja kiitos maistiaisista.

Kyllä ne kokot syttyivät. Kurjenkallion lahdella paloi muutama isompikin. Näkyi niitä jokusia muitakin. Ei ollut kaikki tulitikut märkinä.

Hyvää Juhannuspäivää vaan, päänkivistyksellä tai sitten ilman sitä. Kerran se vain Juhannus vuodessa on.

Ei kommentteja: