tiistai 15. huhtikuuta 2008

Vesi nousee !

Vesi on noussut, ainakin Mallasselän pinta on jo silmämääräisestikkin arvioiden noussut melkoisesti. Se saattaa tietää hankaluuksia joillekkin laitureille ja liian rantaan jätetyille veneille.

Kyllähän se vesi aina tuppaa lumien sulaessa hiukan nousemaan. Jäätä ei kuitenkaa ole ollut mitenkään vahvasti koko talvena.

Vesien säännöstely ja pinnan korkeuden vaihtelut ovat asia joka puhuttaa, varsinkin keväisin kun vedet vapautuvat jäiden kahleista. Alapuolisen vesistön pinnan taso määrää pitkälti sen miten yläpuolella tilanne kehittyy.

Ne, joilla on mökki saaressa, pääsevät tutkimaan tilannetta vasta kun vedet kokonaan vapautuvat. Muulla konstilla ei nyt pääse, on odoteltava venekautta. Jos laiturit ovat tallella, voikin moni aloittaa normaalila siivouksella ja veneen kunnostuksella.

Muovipaattimiehillä on helpompaa, pääasiassa kunnon pesu ja pienten klohmujen paikkaaminen. Perinteinen puuvene sitten teettää yleensä töitä hiukan enemmän. Skrapaamista ja uuden pinnan vetämistä. Toivottavasti perinteinen terva tuoksuu.

Ei kommentteja: