tiistai 8. huhtikuuta 2008

KUMU


Tallinnaan veti taas reitti viikonvaihteessa. Kevään alkua on sielläkin nähtävissä kostean usvan seasta. Krookukset on jo kukassa. Oli siis hyvät puitteet vierailla KUMU:ssa.

Suomalaisen arkkitehti Pekka Vapaavuoren suunnittelema rakennus valmistui vuonna 2006 ja on koko Baltian suurin taidemuseo.

Paikka on hieno, Kadriorgin linnan ja puiston kupeessa.Varsinkin kesäaikaan kun puut ovat täydessä lehdessään, vielä ei ollut paras vuodenaika.

Trammikalla kolisteltiin keskikaupungilta ja aamulla oli itse paikallakin rauhallista. Suomalaista taidetta oli isossa salissa näytteillä ,Turun taidemuseon kokoelmista, suomen taiteen kulta-ajalta.

Museosta sitten piti kiireesti tulla hotellille katsomaan Räikkösen ajoa, ei tullut televisioon kuvaa. Valitus respaan, ja kohta tuli koko oventäyttävä mies , Juho nimeltään. Mies valitteli kovasti että on vain turvamees, ei töömees.

Hetken mietittyään ja testattuaan televisiota, heitti puvun pikkutakin sohvalle ja lähti hakemaan uutta televisiota. Kahteen mieheen sen saimme nostettua ylös telineelle katonrajaan ja turvamees Juho sovitteli piuhat paikalleen.

Kun televisioon saatiin kuva oli Räikkönen juuri pallilla. No, sittenhän alkoivatkin EM painit ja loppuottelu jossa suomalainen vei kultamitalin.

Turvamees Juho pääsi virallisiin hommiinsa ja ala-aulan pylväiden katveesta tarkkaili sivusilmällä englantilaista, varsin kovaäänistä, olutta lipittävää nuorisoryhmää. Tuskinpa heistä vanhempana mitään lordeja tulee. Niin, tai kuka sen varmasti tietää.

Viikonloppu oli siis täynnä kulttuuria ja urheilua. Unohtaa ei tosin pidä kulinarististakaan nautintoa. Pippurisäkin kellariravintolassa söimme emännän kanssa yhteisen "herra Hansin juhla-aterian."

Vanhat holviseinät ja kynttilänvalo oli tehokas tunnelmanluoja kun emäntä siirtyi uudelle kymmenluvulle.

Ei kommentteja: