lauantai 8. maaliskuuta 2008

Urisevat savottapäivillä - osa 1

Mies ja hevonen.


Aamun valjettua Urisevat Ukot hyppäsivät linja-autoon ja nokka kohden Rautajärveä Pälkäneelle. Savottapäivät ovat perinnetapahtuma jossa esitetään vanhaa metsuriperinnettä ja kämppäelämää keskellä korpea.

Vanhimmat ukot elivät hengessä mukana ja muistelivat omaa nuoruuttaan ja työskentelyään savotoissa. Mielenkiintoa oli myös asian tiimoille lisätty erinäisin työesityksin. Vanhalla savottakämpällä oli koottuna erilaista metsurikalustoa ja vanhaa savottakalustoa. Useallakin nuotiolla oli pannukahvit kiehumassa. Paikalla oli lähelle kymmenen hevosta rekineen ja ajomiehineen.

Koululapsia tuli paikalle myös isoissa ryhmissä ja innokkaasti olivat sitten valmiita justeerin varteen sahaamaan pöllistä pientä kiekkoa. Kiekkoon sai muistoksi polttoraudalla poltetun Vanhan Savotan leiman. Tietysti koululapsia kiinnostivat myös heinätuppoa hamuavat hevoset.

Suoraan luonnon keskellä tapahtuva, nuoremman polven opastus menneeseen aikaan, on asia joka varmaankin antaa paljon heille. Into ja innostus oli silmiinpistävä, varmaa on että jotain heille jäi tapahtumasta mieleen.

Ei kommentteja: