sunnuntai 16. maaliskuuta 2008

Tere Pärnusta


Tere. Pikavisiitiltä Pärnusta. Räntää sielä sataa niinkuin täälläkin. Kotiintullessa oli maa valkoisena, tosin ei se kovin vahvalta näyttänyt. Katoaa kohta pois moinen kummajainen.

Laiva oli täynnä matkaajia Suomeen päin. Passia ei tarvinnut vilauttaa ja kaikki sujui suhteellisen joustavasti. Tallinnan päässä oli satamarakennus täynnä ulinaa.Automaattiset maihinnousukortin lukulaitteet olivat jotenkin sekaisin. Konstit on siis monet kun jonoja ja ruuhkia keksitään.

Kesämatkailuun verraten, Pärnussa oli suhteellisen rauhallista. Ei ollut uimarannalla uimareita eikä auringonpalvojia. Pari kalastusvenettä lahdella tarkasteli pyydyksiään ja taivaalla kierteli yksinäinen liitovarjo, mies roikkuen valjaissa. Pärinä oli kova, koska seläntakana vispasi moottori epätoivoisesti lisävauhtia vehkeeseen.

Matkalukemiseksi olin ottanut Heikki Turusen
Hupelin. 14 sivua ehdin lukemaan, oli niin kovasti muuta kiirutta. Täytyi kaikenaikaa lukea Ravikaartista kellonaikoja. Ei, kyse ei ollut raveista, vaan kyse oli hoitokortista. Hierontaa hartioihin, porekylpyä ja välillä kuumaa parafiinikäärettä niveliin. Kyllä se hyvää teki. Hoitojen väliajat olikin sitten ruoka-aikoja.

Tosiasiassa, aina löytyi parin tunnin paussi päivällä, kaupungilla kävelyyn. Naisväki seilasi edestakaisin putiikeissa hiplaamassa leninkien kangasta. Me miehet istuimme jossain penkinkulmalla katselemassa ohikulkijoita. Ihailla täytyy sitä perinpohjaista asennetta, mikä naisväellä oli noihin putiikkeihin tutustumisessa.

Uimaankin toki päästiin. Vesipuistossa oli vilinää kun tenavat painoivat vesiliukumäessä. Itse meinasin kävellä seiniä päin kun silmälasit olivat pukukaapissa. Puolivahingossa uin seinän alitse ulkoaltaaseen. Lämmintä se vesi alkuun oli, jonkin aikaa,sillä kestihän se että löysi reitin takaisin sisäpuolelle.

On se toisaalta mukavaa päästä käymään noissa Viron kylpylöissä. Autossa istumistahan se tietenkin myös paljolti on. Suomalaiset ja venäläiset näyttävät olevan pääasiallista asiakaskuntaa virolaisten lisäksi. Hintojen nousu on kuitenkin selvästi havaittavissa ja se tulee ajan mittaan kysyntää tasoittamaan.

Ei kommentteja: