maanantai 31. maaliskuuta 2008

Rakennusvauhti


Home on otettu mukaan myös taistelussa uuden rakennusbuumin vauhdittamisessa. Torinrannan kortteli kun alkaa aikanaan nousemaan, ja vanha yhteiskoulu menee menojaan, voi sitten vain seurata katseella.

Hometta , hometta sitäkin on sitten vanhoissa rakenteissa löytynyt. Kummasti se aina sikiää kun pitää vanhaa pistää nurin. Olisiko kyseessä "biologinen" ympäristöterrorismi tai muu mielipidemuokkaus toimenpide.

Paikallislehti kertoi että valituksia tuli määräaikaan mennessä 11 kappaletta. Pääasiassa ne tulivat naapuruston taloyhtiöiltä ja kaksi Valkeakosken luontoaktivisteilta. Naapurusto on sitten selvästi huolissaan ilmastointipaketin mahdollisista meluhaitoista. Luontoaktivistit taas painottavat että koulun vanha osa olisi säilytettävä ja muokattava uusiokäyttöön.

Kieltämättä nyt sitten ollaan tonkimassa kaupungin erästä keskeistä paikkaa. Maisemallisestikkin merkittävä kanavamaisema on jotenkin vaarassa jäädä pimentoon. Vai onko ?. Muita näkökohtia on se että kaupungin keskeisiä paikkoja annetaan rakennusfirman omaisuudeksi ja muille ulkopuolisille hyötyjille

Alueeseen liittyy myös oleellisesti tuo torinsauna, joka hiljattain remontoituna seisoo orpona paikallaan - ikäänkuin löysässä hirressä roikkuen. Saunan säilyttäminen on ollut osaltaan myös kansalaisten toiveissa. Mitenkähän sitä aikoo rakennusliike hyödyntää? Toimiiko se rakennusaikaisena tukikohtana ja työkaluvarastona. Sellaiseen suuntaan kulkevat kansalaismielipiteet kylillä.

Torinsauna on koko ajan ollut mukana keskustelussa tuon alueen rakentamisessa. Miten sen sitten mahtanee käydä. Kuinka vahvasti se on ankkuroitu tuohon paikkaan. Mitkä voimat sitten joskus vinssaavat päädyssä seisovan ankkurin ylös ja sauna lipuu hiljalleen menneisyyden löylyttelymuistojen joukkoon.

Ei kommentteja: