tiistai 1. huhtikuuta 2008

Aprillipahka

Huhtikuun 1. pävä saa ihmiset varpailleen. Varsinkin jos on tullut jokusen kerran höynäytetyksi.Lehtien vakiopilat yrittävät saada ihmisiä narratuksi eri tavoilla.

Paikallislehti hehkuttaa torinpuiston puukannan uusimisesta kokonaisuudessaan. Kuvaan on pantu kaupunginpuutarhuri antamaan lisäuskottavuutta.

Koivuvanhus jota komistaa komea pahka on siis asetettu uhanalaiseksi ja sen puolesta siis tänään kerätään säilyttämistä tukevaa listaa. Niinpä !

Torinpuisto on kansalaisten ulkoilu ja mietiskelypaikka. Onpa joku nähty halaavankin joskus tuota puuta. Pahanilkiset sanovat että ko. henkilö vain yritti kompensoida monopoliliikkeen aiheuttamaa hetkellistä tasapainohäiriötä.

Kävin ikään kuin varmuuden vuoksi ottamassa tuon kuvan tänään aprillipäivänä. Koivua jo vartioitsi muutaman tunnetun ulkoilmaihmisen ryhmä. Puulla oli jo aamusta tomerat paikalliset suojelijat.

Epäuskottavampi uutinen oli valtakunnallinen. Ike Kanerva vihdoinkin eroaa. Sehän nyt oli niin kummallinen ratkaisu.

Mitenkä tämä maa nyt pärjää tulevaisuudessa. Saadaanko tilalle mistään niin nokkelasormista tekstarin kirjoittajaa kuin Ike on. Synkkä on maamme tulevaisuus.

Mielestäni puu saa säilyä. Sillä on oma tarinansa ja satavuotinen historia tuolla paikalla. Ministerin istuttaminen pallille on helppo juttu. Niitä on siellä malttamattomana odottamassa pitkä jono josko pääministeri soittaisi.

Hyvää Aprillipäivää vaan !

Ei kommentteja: