maanantai 24. maaliskuuta 2008

Pääsiäisajelulla

Hämeenlinnan sisäpihaa.


Pääsiäisen juhlistamiseksi lähdimme ajelulle. Mukaan tulivat pojan kaksi tyttöä. Vaikka räntää sateli, olivat he mukana heti innokkaana. Tottakai, sillä kohde oli Hämeenlinnan vanha linna. Ajoaika kesti sinne vain puolituntia, sekin aika oli kahden kysymyksen pituinen, eli : "joko kohta ollaan perillä ? "

Linna on oletettavasti perustettu Birger Jaarlin toimesta tehdyn ristiretken jälkimainingeissa 1200-luvun lopulla. Linna on toiminut vankilanakin aina vuoteen 1972. Sen jälkeen linna restauroitiin ja se on nykyisin esillä historiallisena muistomerkkinä. Vankeja siellä on toki säilytetty keskiajalta asti.

Toisella tytöistä oli vanha digikamera mukana ja sitähän täytyi tietenkin harjoitella vähän väliä. No tietenkin akku ehtyi vajaan 15 minuutin päästä. Sitten siirryttiin minun kameraani, jossa akussa riittää tehoa pitemmäksi aikaa.

Olen käynyt muutaman kerran tuossa linnassa, viime käynnistä on tosin aikaa useampi vuosi. Linnasta on kuitenkin tullut elävä siinäkin muodossa että sieltä on mahdollisuus tilata yksityistilaisuutta varten tiloja, sekä ohjelman ja keskiaikaisen ruokailun merkeissä. Kesäaikahan on varsinaista sesonkia kun matkailijat ovat liikkeellä.

Reilun tunnin kierroksemme linnassa päättyi museokauppaan, jossa tyttöjä kiinnosti sulkakynä ja mustepullo. Ei ostettu, otimme vain muutaman ilmainen esitteen museosta mukaan. Pihalla sitten nuorin tytöistä heitti muutaman kärrinpyörän retken kunniaksi. No, kuraantui siinä ainakin käsineet.

Päsiäisajelu sitten päättyi Valkeakoskella paikalliseen hampurilaispaikkaan. On se hampurilaisen syöminen aika sottaamista, menihän se kuitenkin kun tytöt opastivat oikean menetelmän löytymiseen. Kotona pyyhin viimeiset tomaattisoseet pois viiksistä.

Ei kommentteja: