lauantai 1. maaliskuuta 2008

Kurjistumisteoria

Alan hiukan uskomaan tuohonkin teoriaan. Törmäsin siihen juuri tänä aamuna. Se aiheutti reaktion jossa alkoi näppäimistö paukkua kirvelevää tekstiä "Liiton suuntaan." Kiehuminen alkoi siten että kun kuu vaihtuu olen aina tehnyt tuon korvausanomuksen liittoon netin kautta. Hyvin se on tähän asti toiminut ja tilille on kilahtanut säännöllisesti kuin "Manulle illallinen."

Aivan oikeaoppisesti tunnuksilla nytkin kaavake aukesi ja kliksuttelin ruutuihin ruksit. Ennen on enterin napauksen jälkeen tullut ilmoitus: "Anomuksesi on vastaanotettu, voit tulostaa siitä kopion itsellesi." Niin se pitäisi nyky-yhteiskunnan tietotekniikan toimia.

Pitäisi ja pitäisi. Yleisemmin se kaatuu tunarointiin. Jonkun tunarointiin, nyt se en ollut minä. Ähäkutti...

Aina kun yritin anomusta toimittaa eteenpäin, tuli tyly ilmoitus. Et ole täyttänyt ilmoitusta koko kalenteri - kuukaudelta. Vai niin ajattelin, ja kävin kaavaketta läpi epätoivoisesti. Ruksi oli säännöllinen ja jokaisessa ruudussa niinkuin pitääkin. Mikä nyt mättää mietin, ja alkoi höyry kohoamaan hiusrajasta.

Ehkä kahden liittokokouksen ja 25 vuoden aktiivinen osallistuminen ay- toimintaan sitten auttoi pääsemään jyvälle mikä asiassa oli vinossa. Kaavakkeessa oli vain kuulle merkattu 28 päivää ja ei se compuutteri nyt niin tyhmä ole ettei tietäisi niitä karkausvuonna olevan 29.

Hiukan höyryn laskeuduttua aloin paukuttaa liiton sivuille mielipidettä, joka parhaimmassa tapauksessa aiheuttaa jollekkin henkilölle siellä äkäisen kutsun "ylitöihin" korjaamaan ilmennyttä virhettä.

Helpotushan se sitten liitossakin on kun ei kiukkuiset puhelut täytä linjaa heti maanantai aamusta alkaen. No - saahan siellä piuhan pois seinästä. Mutta mukavaa olisi nyt olla siellä kärpäsenä katossa ja katsoa kellä on ruusunpunaisimmat posket. Onhan se kuitenkin oletettavasti taas tulossa vakioselitys. Se oli tietokonevirhe. Joopa joo...

Sen kaavakkeen on kuitenkin työstänyt ihminen ja unohtanut yksnkertaisesti tarkastaa kalenterista helmikuun päivien määrän. MOT

Ei kommentteja: