keskiviikko 27. helmikuuta 2008

Ahvenjahdissa


Eilen lupasin ottaa itseä niskasta kiinni. Päätös piti, ja latasin pilkkijakkaran täyteen pilkkivapoja, sekä keitin termospulloon heti aamulla kahvia. Evääksi lisäksi pari leipää ja taskuun pienikokoinen digikamera.

Kokoonnuimme torinperällä autoinemme ja siellä vasta kerrottiin mihin mennään kalaan.

Paikaksi ilmoitettiin Ritvalan Hakalanranta Sääksmäellä. Rannasta sitten lauma levisi jäälle. Joillakin oli mukana pulkka jossa vetivät rensseleitään. Vanhin kalan vaanija oli jo yli 80 vuotias.

Ilma oli plussalla pari astetta ja jään päällä sentin verran sohjoa.Lompsuttelin kävellen reilun puolikilometriä läheisen niemen nokan edustalle.Reiän teko ei paljoa rasittanut,kairassa terä hyvässä kunnossa ja jäätä vain 15 senttiä. Pientä ahventa tuli rauhalliseen tahtiin. Mikäpä siinä oli istuskella.

Koska saaliskala oli varsin vaatimattoman kokoista siirryin hiukan selälle päin. Sieltä sain pari 200 grammaista ahventa. Lämmittihän se hetken, kuvittelin jo olevani aikamoinen kalamies, kunnes Lahtisen Mauri veti esiin kiloisen hauen jonka oli hetkeä aikaisemmin saanut. Meneehän se aika pikkukalaa pyytäessä ja sekin aika on pois pahanteosta tuumailin itsekseni.

Päivän suurimman ahvenen nappasi Urisevien Jussi Jokinen. Painoa ahvenella oli yli 600 grammaa. Rannassa vaaka näytti oman saaliini kokonaispainoksi 3kg 170 g. Koska lähdin ajamaan kotiin heti punnituksen jälkeen en tiedä sijoitusta listalla. Ei varmaan kärjessä, mutta ei kait ihan hännänhuippukaan.

Viisi tuntia vanajaveden jäällä raittiissa ilmassa, on kuitenkin paljon parempi saavutus, kuin viisi tuntia sohvalla lojumista. Sehän se kai tärkein voitto oli.

Ei kommentteja: