tiistai 26. helmikuuta 2008

Eläkeläismaljakko


Pöydällä on pyörinyt firman lähettämä kirje jossa valitellaan etten päässyt päivällistilaisuuteen, jolloin jaettiin eläkkeelle siirtyneille muistoksi kristallimalja. Sen voi sitten käydä noutamassa postituksesta.

Ei sitä ihminen kaikkia muista. No jäipä siinä tietysti yhtä pihviä vähemmälle , kaippa siellä olisi saanut muutaman moukunkin. Onhan se hyvä että "puurtajia" muistetaan. Ovat jotkut tosin jo kerman päältä kaapineet.

Tästä ei pidä vetää hätäisiä johtopäätöksiä että mielipide olisi kitkeryyden sävyttämä. Sitä se ei toki ole. Onpahan vain kommentti nykyisestä maailmanmenosta. Sen jokainen valveutunut kansalainen varmaan huomaa ympäristöä seuratessaan.Mikään ei tunnu riittävän. Onneksi itsellä on asenne että "myllystä" erkaneminen oli helpotus. On siis aika siirtyä tehtaan varjosta päivänvaloon.

Poikkesin maljakon haussa samalla kun oli tiistainen "Urisevien Ukkojen" tapaaminen. Uutta jäsenistöä tulee viikoittain. Toimintaa siellä sitten on jokaiselle. Eilen, illalla olivat muutamat menneet pimeälle jäälle matikanpilkintään. Nuutisen Reiska kertoi saaneensa pari yli kilon painavaa madetta. Alku ei ollut näyttänyt lupaavalta. Matikkakiihkossa oli laittanut saappaitten päälle liukuesteet nurinpäin. Piikit oli sitten saappaan pohjaa kohti. Tietää sen miten siinä käy, jalat oli liukkaalla jäällä hetken vispanneet kuin ripaskaa tanssiessa. Korjattuaan virheen oli sitten kulku ollut paljon vapaampaa ja vakaampaa. Pienestä se on ihmisen hyvinvointi kiinni.

Huomispäivänä on Ukoilla jälleen kalakisa. Taidan pistää myös välineet kuntoon ja lähteä kokeilemaan onnea. Onko se sittenkään onnea, vai kädentaitoa. Tämänpäiväinen sää vaikuttaa olevan aurinkoinen. Huomiseksi saattaa olla tulossa pilvisempää tuhnua. Silloin aiemmin kun oli kalastusvietti vahvimmillaan, sitä ei paljo ilmoja huomioitu. Mentiin aina kuin oli vapaata aikaa siihen touhuun. Nyt vaihtoehtoja on useita, kuten, teenkö voileivän tai otanko kirjan luettavaksi, aloitanko vääntämään jotain ihmejuttua paperille.

Siis huomena niskasta kiinni ja pilkille !

Ei kommentteja: