keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Uuden vuoden alkaessa


Vuosi vaihtui melkeinpä huomaamatta. Ilotulitus oli melkoisen vaisua, koska ei unesta edes ylös havahtunut. Jouluna oli ilotulitus Kuresaaressa ja se pauke jopa kuului unen läpi. Ei silti sekään ajanut ylös.



Puistonpuuta koristavat pakkasen puremat hedelmät.

Talvi on Valkeakoskellakin koristanut puiston puut. Rantapuisto on elävä esimerkki siitä miten se rajaa liiketalot ja vesielementin. Puisto ja siihen liittyvä kanavamaisema on säilyttämisen ja vaalimisen arvoinen asia.


Kenkäpuu kantaa satoa.

Uutta paikallista hedelmäpuulajia edustaa Apianpuistoon sijoittuva Jalkinepuu. Talvi on kuurannut käytöstä poistuneet tossut ja kengät. Luontoon sijoittuva taideteos herättänee hilpeyttä enemmän kuin närkästystä.

Uusi kauppakeskus, Torikeskus, on ajanut itseään hiljalleen sisään. Asiakkaita on kaiketi riittänyt myöskin avajaiskiinnostuksen jälkeenkin. Torikeskus ja Koskikara ovat vain korttelin etäisyydellä toisistaan. Vertailu liikekeskusten tarjonnan välillä on helpohkoa seurata. Sana kulkee kansalla korvasta korvaan ja hintataso on asiakaskunnalla selvillä.

Koskikaran yläparkki on menossa remonttiin. Se taas aiheuttaa lisäpaineita muille paikoituspaikoille. Niitä kyllä jotenkin on riittävästi ellei vaadi itselleen aivan eturivin paikkaa. Jalkautuminen muutaman sadan metrin päästä ei ole ylivoimaista, ellei sitten ole kulkua rajoittavaa sairautta.

Lidl pitää pintansa kovassa kilpailussa vielä hyvinkin. Leipälinja on kehuttu ja tunnetaan jo ympäri kylää. Torikeskus on tuonut mukaan myöskin savustetun kalan. Se kun ilmeisesti saa myöskin osan kansalaisista  liikekannalle. Tarjonta on siis parantunut viime kesästä. Uskottava siis on paikkakunnan liike-elämän jonkinasteiseen elpymiseen. Odotellaan minkälainen ratkaisu tulee entisen Apiantorin tiloille. Se jää tänä alkaneena vuonna nähtäväksi.

Valkeakosken käryt, jos niitä enään on, vähenevät jälleen. Tervasaaren tehdasalue on julistettu savuttomaksi, tupakoimattomaksi alueeksi. Odotettavissa on siis nikotiinipurukumin käytössä hienoista kasvua.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Myös Paperituotteella niiden rakennusten alueella mitkä UPM vielä omistaa on tupakointi kielletty.