perjantai 30. marraskuuta 2012

Talvi tuli Antinpäivänä


Antti toi talven. Lumipyryä ja kylmää tuulta. Meri on kuohuisa, tuuli ulvoo. Laivat ja junat ovat taas myöhässä aikatauluistaan. Asemalaitureilla värjötteleviä ihmisiä kaulukset pystyssä. Tätä tämä taas on.

*****

Ilmoista viis, sillä kylän uusi kauppakeskus on ollut avoinna jo viikon verran. Ihmisiä on lapannut sisään tutustumaan uuteen tavarataivaaseen. Koskikaralla on haastaja. Kahvipöydässä siellä Karan puolella pyörivät sukat jalassa ja kylmä ilma puhaltaa aulan läpi. Talveksi olisi pitänyt satsata jotain. Oviaukoissa olisi korjaamista. Joku voisi perehtyä siihen miksi talvella puhaltaa tuuli läpi koko Koskikaran. 

Uuden Torikeskuksen tarjonta tulee tekemään joillekin liikkeille tukalat oltavat. Kilpailua, kilpailua. Kamerakauppaa onkin vartoiltu. Nyt se onkin haastamassa paikallisen yrittäjän. Olisiko jo hänenkin aika myöntää että digikamera on tullut jäädäkseen.


Joitain järjestelyjäkin on varmaan tulossa. Nyt saman aukion eri laidoilla on Tiimarit ja Hesburgerit. Koskikara johtaa kyllä hyvinkin kahvilapalveluissa ja myöskin ruokaa saa niin listalta kuin lounastarjouksenakin. 


Uudessa Torikeskuksessa on vielä vapaata myymälätilaa joka täyttynee ajanmyötä. Toiveissa on silloin se että harvemman ihmisen enään tarvitsee hypätä kumipyörien päälle ja matkata Ideaparkkiin tai Tampereen ostoskeskuksiin. 

Tarjonnan lisäyksen uskoisi johtavan siihen että omaan kylään jää yhä useampi ostosmarkka. Niin sen toivoisi menevän.

Ei kommentteja: