maanantai 29. lokakuuta 2012

Paluu arkeen, vaalit ovat ohitse.



Kysymys kuuluu - Kuka voitti Valkeakoskella vaalit?

 Poliittisista ryhmistä vakuuttavin voitto oli SDP:llä ja Perussuomalaisilla. Vaalityössä kompurointia oli etenkin Keskustapuolueella ja Vihreillä. Myöskin Vasurien kone yski melko pahoin.Noiden kolmen tappio oli yhteensä 5 paikkaa.

IV - ryhmittymä sai kaksi paikkaa. Se takasi sen mikä ilmeisesti ryhmittymän muodostajilla oli tarkoituksenakin. Reijo Heinonen ja Teuvo Nieminen varmistivat näin paikkansa.

Kokoomus säilytti entiset asemansa ja muutos edellisien vaalien äänimäärään oli + 11 ääntä. Valtakunnallisestihan puolue säilytti suurimman puolueen asemansa.

Vaalit näyttäisivät Valkeakoskella menneen varsin korrektisti. Pientä loan heittoa tapahtui Valkeakosken verkossa nimimerkkien takaa. Sosiaalisen median, lähinnä facebookin puolella tilanne oli rauhallisempi. Ehkäpä siellä on helpompi jäädä vääräntiedon levittämisestä kiinni.

Pauli Kiuru,Pekka Järvinen ja Mikko Nurmo ylsivät yli 400:n äänen rajan. Kiuru koputteli jopa 500:n rajaa.Naisten puolella ehdokkaista Sari Pulla, Maria Heikkinen ja Sari Slawuta hipoivat 200:n äänen rajaa.

No niin. Nyt on arki edessä ja koska valituksi tuli varsin monta uutta valtuutettua on edessä sisäänajo. Toivottavasti uudet valtuutetut jaksavat paneutua asioihin syvällisesti. 

Paikkakunnan ongelmat eivät poistu mihinkään siinä vaiheessa kun äänestyspaikkojen ovet sulkeutuvat. Siellä ne odottavat ratkaisuja ja päätöksiä siitä miten ne hoidetaan. 

Huolestuttavaa oli se että äänestysprosentti jäi alaviritteiseksi. Harminpaikka sinällään. Näillä prosenteilla on sitten selvittävä eteenpäin.

Ei kommentteja: