keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Missä luuraa suihkulähde ?



Vaatimatonkin suihkulähde koristaa. Mahdollisuudet ovat rajattomat.


Meneillään juuri olevien markkinoden avaamistilanteessa kuului kovaäänisestä jotain sen kaltaista kuin: "Valkeakosken pitää hyödyntää markkinoinnissaan vesielementtiä." En tiedä oliko microfooni jonkun silmäätekevän kädessä, mutta asia on oikean suuntainen.


Kummastuttaa vain se muutama kesäkuukausi ja aurinkoiset päivät jolloin voisi suihkuavaa vettä hyödyntää paikkakunnan läpi virtaavassa vesiuomassa. Se olisi suihkulähteiden hetki.


Aikoinaan Melankärjessä oli komea suihkulähde. Ei ole ollut moniin vuosiin.Olisiko häipynyt samoihin aikoihin kun kaupunginjohtaja muutti asuinpaikkaa.


Sitä on muuten ihmetellyt useampikin kuntalainen. Kaupungin "vastahankakomitea" on siunaillut asian kustannuksia. Niin, mitähän ne kustannukset olisivat ? Vettä saa kanavasta, kulupuolelle menee pumppu ja sähkö. Aika noin 3 - 4 kuukautta. Kellon perään kun laite rakentuu ei tarvi edes yöllä päällä pitää. Halusta ja tahdosta se asia kiinni on.


Tulin juuri kierrokselta Porin - Rauman seudulta. Siellä on oivallettu veden käyttö myöskin ympäristön maisemoinnissa.


Valkeakosken julkisuuskuvan luomisessa pitää lisätä vettä ja sen tuomaa omaleimaisuutta. Kunnon oivallus kanavan tai Apianlahden seutuville rakennetusta suihkulähteestä herättää varmaankin enemmän mielihyvää katsojassa kuin tolpannokassa tönöttävä peltinen jalkapallo. Jokainen voi olla asiasta eri mieltä, mutta omaa kantaani se ei muuta.


Vesi on keskeinen elementti Valkeakoskella. Kanavanranta, Apianlahti, Lotilanjärvi ja Apian kanava. Siinä on valmis maalauspohja johonka mielikuvitusrikas ideoitsija keksii vaikka mitä. Pienemmälläkin rahalla luodaan paljon silloin kun ei sorruta suuruudenhulluuteen. Siihen ei köyhällä kunnalla ole varaa. Paljon on kuitenkin tehtävissä.



Ei kommentteja: