perjantai 21. lokakuuta 2011

Uutisia riittää

Avilonin piippu ei höyryä vieläkään. (21.10.2011)

Tälle päivälle on uutistarjontaa ollut varsin runsaasti. Paikallinen uutinen ensiksi. Valkeakosken sanomat kertoo nettisivullaan Avilonin toimitusjohtajan vaihtuvan.

Jotain kai oli odotettavissakin, sillä paikkakunnalla on ilmiselvästi usko horjumassa nopeaan käynnistymiseen nähden. Firma seisoo, jätkät kävelee ja taustalla käy neuvottelut yrityksen jatkokohtalosta.

Kreikkapaketti kuplii ja hallituskin myöntelee että kaikkea korkokustannusta ei ole oikein osattu arvioida, sen paremmin kuin esittääkkään kansalle.

Eilispäivän uutiset valtasi tieto Välimeren toiselta rannalta.

Libyan kansaa 40 vuotta hallinnut johtaja Kaddafi kaivettiin esiin viemäriputkesta. Jälkikahinassa sitten jotain tapahtui ja Muammar Kaddafi menetti henkensä. Oikeudenmukaisuusperiaate olisi kyllä suonut että kiinnisaatu olisi toimitettu oikeuden eteen tuomittavaksi.

Suomessa metalliväki on aloittanut työtaistelun ja lakkovahtien käsivarsinauhoja on jaettu eri työpaikkojen valvomiseksi. Ilmassa on sähköistymisen merkkejä. Tähänkö sitten on tultu.

Takavuosien hirvittävät yritysjohdon palkkiot ja systeemit jossa rahaa lapioitiin sumeilematta muutenkin hyväosaisten laareihin. Varmaankin se ärsyttää ihmisiä vielä pitkään.

Ne, lattiatason puurtajat jotka itseasiassa ovat ratkaisevimmassa asemassa tuloksen synnyssä, saavat sitten pyytäessään omaa varsin vaatimatonta osuuttaan, lokaa silmilleen. Aivan syyttä.

Eurooppa saattaa olla liukumassa talousongelmiensa kanssa mäkeen, alamäkeen, josta ilman nopeita ja selkeitä päätöksiä ei selvitä. "Brysselin koneisto" ei nyt selviä tästä koitoksesta hymyilemällä ja jakamalla toisilleen poskisuudelmia.

Presidentti Obama sai kertoa maailman medialle ainoan hyvän uutisen. Irakin sotareissu alkaa olla finaalissa. Joukot kotiutetaan tämän vuoden loppuun mennessä. Se tarkoittanee että lastaus on jo aloitettu.

Mihinkähän noita joukkoja seuraavalla kerralla tarvitaan? Toivottavasti saavat olla kotimantereella mahdollisimman pitkään.

Ei kommentteja: