perjantai 15. huhtikuuta 2011

Se selviää pian !



Pian äänet lasketaan !

Kohta olemme taas hiukan lähempänä vaalien tulosta. Kieltämättä nämä vaalit ja niiden seuraaminen on ollut poikkeuksellisen mielenkiintoista. Siis todella. Kuka olisi uskaltanut veikata vaalien voittajaa,- ei vielä ainakaan varmuudella. Sen verran tasoissa kuljetaan.

Perussuomalaiset ovat maustaneet näitä vaaleja. Soini on ollut pippuria tässä vaalipuurossa. Säilyykö mausteen maku pitkään?

Jos äänestysprosentti nousee edellisistä vaaleista, on se selvä merkki yhteiskunnallisesta aktivoitumisesta. Se taasen on esimerkki demokratian toimivuudesta. Ainakin sitä toivon.

Niin. Muuttuuko mikään.

Herääkö kansa katsomaan maailmaa uusin silmin, uusin voimin. Riittääkö into sitten pitemmällä aikajaksolla vai iskeekö vaalien jälkeinen alakulo kun mikään ei tosissaan muutukkaan.

Paikallinen kisa on kahden ehdokkaan varassa,- varsin pitkälti, - niin on. Demarien Pekka Järvinen ja Kokoomuksen Pauli Kiuru ovat olleet esillä kaikkein eniten. Ilmeisesti mainontaresurssitkin ovat heillä vahvimmat.

Muut paikallisehdokkaat ovat pysytelleet varsin selvästi taaempana. Hyvä kuitenkin että eri vaihtoehtoja löytyy.

Valtakunnallisesti Soini ja Urpilainen pärjäsivät parhaiten - mielestäni - Katainen oli tiukasti mukana heidän kupeessaan. Kiviniemi sitten taas jo hiukan kompuroi. Uskottavat vastaukset puuttuivat nyt.

Arhinmäki teki kelvollisen vaalityön myöskin. Sinnemäeltä on kadonnut loppukin uskottavuus,- valitettavasti - esitys ei vakuuttanut.

Tulos kaikkiaan on vielä arvoitus. Sehän sen tilanteen tekeekin mielenkiintoiseksi. Kohta kaikki kuitenkin ratkeaa.

Ei kommentteja: