maanantai 4. toukokuuta 2009

Kuoreen vetovoima


Jättäiskö tämän kevään väliin ? Ei hemmetti, kyllä sinne on mentävä. Hyvä ilma ja kaikki sopii sen puolesta. Tänä yönä se tulee rantaan. Saalista siis luvassa.

Rantarinne alkaa hiljalleen täyttyä autoista. Paikalla on kohta tarvittava liikenteenohjausta. Ilta tummenee ja autot sovittavat itsensä kaikkiin mahdollisiin rakosiin.

Ukot seisoskelevat hämärässä ja juttelevat siitä kuinka ennen nuotio paloi ja haitaristi soitti hämärtyvässä illassa. Vanhimmat olivat nyt Akaasta, liki kahdeksankymppisiä leppoisia ukkoja. Vielä kuitenkin veri veti kuoreapajalle.

Ensimmäinen koeveto ja lipollinen toi jo saalista. Raaka kuore,- katosi ukkojen suuhun ja sama kuului maku olevan, kurkulle se maistui.

Ilta oli tyyni ja kuu mollotti veteen laiturin nokkaan. Lentävän joutsenparin torventöräukset rikkoivat hiljaisuuden, metsiköstä mäen takaa kuului lehtopöllön huhuilu.

Melkein pimeässä välähtelivät taskulamppujen valokeilat, rannan varjoissa kulki hiljalleen väkeä, jossain syttyi tupakka ja kuului oluttölkin suhahdus. Kuorestusaika oli jälleen vahvasti käsillä.

Se tunnelma kannattaa jokaisen kokea joskus itse. Paljon on kuitenkin säästä kiinni.Nyt se oli otollinen onnistumiselle.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vai söivät raakana. Aika sankareita olivat noi kala-ukot.

-jj-

Veikko Järvinen kirjoitti...

Sen ne pahalaiset teki, olisko ollut näytösluonteinen suoritus.

Mikäs siinä. Kyllä se parempaa varmaankin on pannulta voissa paistettuna.