tiistai 13. tammikuuta 2009

Ruusuja - ansainneille.

Eilinen valtuuston kokous oli siitä merkillinen että valtuutetuilla enemmistöllä oli selkärankaa päättää olla korottamatta palkkioita.

Ruusuja niille joiden näkökohta oli se että nyt moraalisessa mielessä on parempi näyttää esimerkkiä. No, jotain kuvaahan tuo päätös antaa tulevaisuutta varten.

22 - 21 äänin asia ratkesi. Yleensä on asia junailtu niin että näön vuoksi, saattaa siinä olla todellistakin vakaumusta, on jokunen vastaan äänestänyt. Nyt sitten linja oli enemmistön linja.

Mielenkiinnolla sitten kaduilla ja kujilla pohditaan sitä miten kukin ryhmittymä on äänestänyt. Todennäköisesti alkavat selvitä nuokin listat kansalaisten keskuudessa.

Demareitten saalis oli vaivaiset kaksi ruusua. Ne menivät Kimmo Surkalle ja Jari Lehtoselle. On selvää että muun ryhmän toiminta osoitti jälleen ristiriidan puheissa ja teoissa.

Jospa niin vahvaa sisältöä ei tuolle tulokselle kuitenkaan voine antaa. Olisko niin että, aina määrätyssä tilanteessa on taipumus vain painaa väärää nappia.

Kokoomuksen Markku Alanko ja Marjatta Kukkamäkikin ansaitsivat ruusunsa, loput sitten saivat ilmeisesti ruiskukan.

Kati Annanniemi on ruusunsa ansainnut, myöskin Perusuomalaisten ja Vasemmistoliiton, Keskustan,Vihreitten ja Kristillisten ryhmä.

Rautsi Rautiainen ei nyt kukkiin yltänyt, tosin selityksiä kyllä löytynee varmaankin liukuhihnalta ja hymyssä riittää.

No nyt tietenkin saatetaan kysellä mitä tekemistä on kunnallisessa päätöksenteossa palkkioista päättämisellä ja moraalilla. Sitä on sitten vain kunkin itsekseen mietittävä.

Yhteisestä kupista on niin helppo ottaa kun mahdollisuus annetaan. Siitä kieltäytyminen voi olla vaikeampaa. Enemmistö kuitenkin nyt malttoi mielensä.

Oli kuitenkin jonkinasteinen raikas tuulahdus piippukylässä. Toivotaan että tulevaisuuskin tuo eteen päättäjiä joilla on oma tahto, eikä kaikki mene vanhan kaavan mukaan niinkuin olettaa voisi.


Ei kommentteja: