torstai 2. lokakuuta 2008

Usvaa ja odottelua


Syksy etenee ja ilmojen muttuessa alkaa esiintyä sumua, maisema muuttaa muotoaan, tuttu näkymä vääristyy.

Siitä onkin helppo jatkaa tuleviin kunnallisvaaleihin.

Vaalien alla asiat kärjistyvät muutamiin ydinasioihin, nousevat esiin ikäänkuin usvan keskeltä. Kuntalaisella on vaikeuksia hahmoittaa asioiden tiukkaa ydintä. Mielenkiinto paikallisesti keskittyy asioihin joissa on olemassa valtakunnallistakin kiinnostavuutta.

Usvan keskellä on vielä päätös tutkinnan tuloksesta ns. Kotikulma asiassa. Asia on ollut paikallinen keskustelunaihe ja todennäköisesti päätös syyttämisestä tai syyttämättä jättämisestä jää yli vaalien. Kuinkas muuten, kas kun sattuikin niin.

Mielenkiintoa lisää myös paikalliset kouluasiat. Sekin vielä, parakkikylien ajan luulisi olevan ohitse.Tilapäisratkaisuja joita sitten kutsutaan "viipalekouluiksi" - Koulujen kanssa on sähelletty aivan kyllästymiseen asti, luulisi sen rassaavan lasten vanhempiakin. Nyt lienee kyseessä Eerolan koulu.

Ihmisen muisti on rajallinen, valtuutetuillakin se sellainen lie. Monasti uutta pestiä hamuava unohtaa autuaasti mitä kantaa on kulloinkin kannattanut. Siksi on hyvä seurata tehtyjä päätöksiä ja millä kannalla kukin on ollut.

Nyt siis kannattaa äänestäjän olla tarkkana, tarkkana siksi, että pystyy löytämään asioitten ytimen sumun ja usvan keskeltä. Poliittiselta kentältä kun löytyy tosi hyviä sumun levittäjiä, hälventäjiäkin siellä enenevässä määrin tarvittaisiin.

Sumun hälvettyä saattaa maisemakin olla jälleen tutun näköinen.

Ei kommentteja: