maanantai 27. lokakuuta 2008

Mitä muuttui ?


Valkeakoskella aamu avautui sitten syksyisen valjuna. Vaalituloksia katsellessa pohti, mikä muuttui ? Muuttuiko oikeasti mikään. Demarit hukkasivat kaksi paikkaa ja Kokoomus nappasi yhden lisäpaikan.

Perussuomalaiset ja Keskusta kasvattivat pottiaan, syynä lienee sitoutumattomien hajaantuminen uusien logojen alle.Niin sitä pitää, Soinilaisuus pärjäsi valtakunnallisestikkin hyvin.

Mihinkä sitten Demarit kadottivat Valkeakoskella 462 ääntä edellisiin kuntavaaleihin verrattuna. Katosivatko ne Kotikulma kohuun vai yleiseen linjattomuuteen.

Vaikea sanoa äkkiseltään, aika kertonee asiasta enemmän. Urpilaisen" torjuntavoitto teema" pitää valtakunnallisesti paikkansa.

Paikalliset kiemurat sitten ovat täällä ihan oma asiansa. Uskoisin että joka kunnalla on omat erityiskuvionsa. Ei ne muuten kuntavaalit olisikaan.

Vasemmistoliiton yhden paikan pudotus lisää osaltaan paikallista siirtymää poliittisen keskustan suuntaan. Myöskin Kokoomus ja kristilliset saivat yhden lisäpaikan ja Vihreät palasivat valtuustotyöhön paussin jälkeen.

Ei purrut äänestäjään "ruusujen jakelu" - Demarien edessä on ankara itsetilityksen aika, kadonneiden äänien metsästys on kova laji.

Jossainhan nekin äänet ovat. Kysymys kuuluukin: Missä ne ovat ja miksi ne ovat juuri siellä?

Äänestysprosentti oli kuitenkin noussut edellisistä, vuoden 2004 vaaleista 1,5 prosenttiyksikköä.

Ei kommentteja: