torstai 11. syyskuuta 2008

Musta aukko


Vuosi näyttää olevan ylivoimainen aikajakso paperiteollisuuden suunnittelussa. Tässä on nyt se musta aukko johon katosi vuoden aikana toimintansa aloittanut valkaisulinja. Sitä riemua kesti vuoden verran. Oliko kaikki sen arvoista ?

Se aukko maksoi tämänhetkisten tietojen mukaan rakennuksineen ja laitteineen yli 30 miljoonaa euroa.

Tähän monttuun nousi valkaisulinja. Työtä tehtiin usein pimeässäkin valojen loisteessa. Oli vahva usko uuteen kehitykseen. Silmänlumetta se oli, tuskin kuitenkaa tietoista harhaanjohtamista. Kallista leikkiä kaikkiaan.

Noin kaksisataa ihmistä lähti kortiston puoleen, uskoen että jäljelle jääville taataan parempi tulevaisuus. Se oli toiveajattelua.

Uudet uutiset eilen kertoivat jälleen koko sellupuolen lopettamisesta. Se tietää jälleen uutta 150 hengen ryhmää ihmisiä.

Kaikkiaan katoaa siis noin 350 työpaikkaa tuossa. Se on siis noin arvo. Kymmenen hetkaus puoleen tai toiseen ei asiaa miksikään muuta.

Ihmisillä on oikeus kummastella ja ihmetellä. Kovin vakuuttavalta ja hallitulta ei asioitten johtaminen näytä. Syy ei kuitenkaan ole paikallistasolla. Syyt ja seuraukset ovat paljon syvemmällä.

1 kommentti:

Erkki Jormanainen kirjoitti...

Vilpitön osanottoni Piippukylään täältä siirtomaasuomesta.