lauantai 23. elokuuta 2008

Vandaalikuja






Urheilukentän ja uimarannan liepeiltä kulkee tie. Arvokas maisema on siltä osin kuin pala Grosnin kaupunkia hyökkäyksen jäljiltä. Asukkaat ovat poistuneet ja rakennukset jääneet vaeltavien vandaalien temmellyskentäksi.

Rakennukset ovat seisseet jo aika kauan tuholaisten paratiisina. Mitä sitten saatta sattua kun koulunsa aloittaneet lapset eksyvät retkillään, lasinsirujen ja muun sekalaisen romun sekaan. Varmoja tapaturmanvaaran paikkoja löytyy.

Eikö se EU- sano tämänkaltaisista yhteiskunnan maille jääneistä rakennuksista mitään? Onko se direktiivien kanssa pelaaminen kovasti tarkoitushakuista? Kansaa kyllä pannaan ojennukseen, puutarharoskien tai muun vastaavan kanssa. Annetaan huomautuksia ja muikkareita. Niin kai se laki määrää ?

Mutta, sadan metrin päässä käy monenlaista mittamiestä ja tutkijaa tarkkailemassa paikkakunnan ainoan hyppytornin alla olevaa vedensyvyyttä. Eu - direktiivi juoksuttaa sillä asialla.

Ei muuta kun pilli polttamaan yhden ylimääräisen kerroksen pois. Ensin otettiin portaat ja tason laudoitus. Se teki paikasta entistä vaarallisemman,kun nuoriso siellä kiipeili. No nyt sitten on torni tosi torso. Virkamies on tahtonsa saanut lävitse.

Onneksi tulee talvi ja uimakausi päättyy. Vandaalikujankin varressa,varmaankin,lumi peittää alleen pahimman törkyn ja lasinsirut. Ikkunoissa lepattavat rikotut sälekaihtimet, jossain vilahtaa jääkaappi, jota ei ole voimat riittäneet työntämään lasista lävitse.

Kun en tiedä- kenelle tuon törkeän katuosuuden reunustamien taloraunioiden purku ja sivoaminen kuuluu, en voi sormella osoittaa. Luottamusmiehetkin, kyllä jos aktiiviseksi herkeisivät, voisivat asiasta kysyä. Jonkunhan niistä pitää vastuu kantaa. Oli sitten EU-direktiiviä tai ei.

PS. Joulukuun alussa alkoi talojen purkaminen edetä ripeästi.

Ei kommentteja: