perjantai 4. heinäkuuta 2008

Kumma Kotikulma.


Siellä se häämöttää, taka-alalla. Edessä jykevä työväentalo, perinteikäs ja arvostettu. Siellä on kaupungin kehitystä suunniteltu ja joskus käytännössä hallittukkin. Se on kieltämättä osa Valkeakoskea ja koskilaisuutta.

Mikä on mennyt vikaan ? Moni koskilainen pohtii syitä joka ovat saaneet aiheutettua nykyisen kaltaisen tilanteen. Pilasivatko "jätkät" homman vai oliko taustalla joku ennalta rakenneltu kupletti ?

Ei kai tämä voi olla tilannekomiikkaa ja ajopuuteoriaa? Kaippa siellä "Toiminnanjohtajan" oven takana on jonkinlaista strategiiaa laadittu.

Ensin meni Järvelän lomakoti myyntiin Mälkiäisissä. Siitä kai jäi pussiinkin jotakin. Niin on ainakin kuultu kehuttavan. Siellähän oli aikanaan jonkinverran ns. sosiaalista lomatoimintaa, jota yhteiskunta tuki.

Nyt on sitten myynnissä Pihlajaniemi, TY:n kesäpaikka lomamökkeineen. Talkootyöllä aikoinaan jäsenistön kunnossapitämä paikka Painossa. Onko aika ajanut tuonkaltaisen toiminnan ohitse ?

Elokuvateatterin remontti työväentalon alakerrassa venyi ja venyi. Talkoomiehet olivat senkin kanssa tiukoilla. Nyt se teatteri on avattu vihdoinkin. Informaatio sen suhteen on ollut kuitenkin varsin vaisua.

Onko sitten Kotikulman kauppa ollut se joka katkaisee kamelin selän? Asian ympärillä vellonut keskustelu on ajoittain saanut valtakunnalliset mittasuhteet.

On oltu jääviä, taikka muuten salamyhkäisiä. Olisiko nyt kuitenkin syytä olla hiukan nöyrempi ?Jätettävä pois poliittinen retoriikka ja puhuttava kansalle, kansan kieltä.

Hinnat ovat olleet pois julkisuudesta, ja vedottu vaitioloon ja hyvään "liikemiestapaan" Niinpä, verhon taakse on aina hankalampi kurkistaa.

Kyseessä on kuitenkin kaikkia kuntalaisia jollain tavalla koskettava kauppa. Eiköhän salaisuudet ole syytä haudata ja pelata "avopokeria"

Missä nyt mennään. (Valkeakosken sanomien 3.7.2008) mukaan on Toijalan käräjäoikeus antanut päätöksen väliaikaisesta hukkaamiskiellosta joka koskee TY:n omaisuutta. Taustalla on 370 000 euron velka jota Valkeakosken asunnot Oy penää.

Päätös on lehden mukaan annettu TY:lle jo 18.6.2008.

Kadun mies kysyy mietiskellen:
"Onko siinä vielä kaikki" ?

Soppa on kiehunut jo sen verran kauan että eiköhän sen aika olisi valmistua ja asioitten palata hiljalleen uusille,oikeille raiteille.

Puheenjohtaja on taas vaihtunut, jälleen kerran, edellinen jaksoi sinnitellä vuoden verran. Pienen piirin keskeltä on vaikea löytää helpolla henkilöä jolla ei jotain kautta olisi lusikkaa sopassa.

Kummat ovat kuviot, toivotaan että veden selvitessä löytyvät asiaan liittyvät oikeat verkot. Vesi on nyt kuvainnollisesti samentunut pitkäksi aikaa.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Tässä se taas nähdään miten hienosti työväenyhdistykset ajavat tavallisen duunarin arkea.

Itse en ole ikinä arvostanut työväentaloa, se symboloi minulle juuri TY:n toiminnan nurkkakuntaisuutta, kähmintää ja koijailuja joita siellä on vuosia harrastettu yhdessä ammattiyhdistysliikkeen kanssa suorastaan tavallista työssäkäyvää kuntalaista ja veronmaksajaa vastaan. Tästä hyvänä esimerkkinä voisin mainita juuri kotikulmasopan. Toivottavasti kansalaisten silmät viimein avautuvat. Nykypäivänä näitä kabinettien suljettujen ovien takana tehtyjä välistä vetoja ei onneksi voi vaijeta kuoliaaksi median hiljaisella hyväksynnällä kuten ennen.