lauantai 12. huhtikuuta 2008

Vallonjärvellä


Vallonjärvellä on pitkospuin varustettu luontopolku. Tosin se nykyisin on päässyt hiukan rappiotilaan. Paikka on silti poikkeamisen arvoinen. Pikaista kunnostamista tarvitsisi ainakin pieni silta joka kulkee puron yli.

Huojuvaan torniin pääsee kyllä vanhempikin kiipeämään kunhan noudattaa tarpeellista varovaisuuta. Eilen paikalla käydessäni ei ollut mitään ruuhkaa. Yksi tervehtijä tuli vastaan ja kertoi kyllä kevään ääniä ilmassa olevan.Oli tunnistavinaan myös uivelon järvellä.

Tuo Vallonjärvi on ollut aikoinaan paljon laajempi, mutta vedenpinnan pudotus on sen muokannut nykyiseen muotoonsa. Viuhanlampi ylempänä on kuulunut samaan kokonaisuuteen mutta nyt on jäänyt yksinäiseksi lampareeksi, tosin puron yhdistämänä.

Talven jälkeen maastosta aina löytyy sinne kuulumatonta romua. Lintutornin ympäristössä on myös havaittavissa kulkijoiden jäljet. Ihmisten mukanaan tuomaa roskaa näkyy siellä täällä. Miksi ne eväiden kuoret sinne täytyy jättää. Kyllä kai ne mukana kulkisivat poiskin.

Luontoharrastajien lisäksi paikalla käynee myös koululaisryhmiä. Näillä käynneillä olisi hyvä neuvoa heitä myös siitä kuinka eväs ja muut jätteet viedään mukanaan pois. Se kai sitten on kuitenkin varsin helppoa kun sen muistaa.

Ei kommentteja: