tiistai 22. huhtikuuta 2008

Helkankeinu



Helkankeinu on kansanomainen nimitys paskoluodosta kanavan yli menevälle sillalle. Riippusilta on kovasti suosittu kevyenliikenteen väylä.

Nimi muotoutui kansan suussa, edesmenneen kaupunginjohtajan, vaimon nimen mukaiseksi.

Nyt se suljettiin,varsin pitkäksi ajaksi, perusteellisen korjauksen vuoksi. No, täytyyhän silta kunnossa pitää. Muutama vuosi sitten suoritettu elvytystoimi meni jotensakkiin hiukan poskelleen.

Kantta paikkailtiin ja silti se paikoin kupruili, maalipintaa ehostettiin mutta nyt se kai sitten saa uuden ehomman asun.

Tehtävä tulee olemaan haasteellinen, sillä nykyisin ei ole lupa oikein saastuttaa ympäristöä hiekalla kuin maaleillakaan. Lisäksi on veneliikenteen päästävä esteettä kulkemaan.

Vapaana työn rajoituksista olevat ihmiset saavat siis kesänaikana mielenkiintoista seurattavaa. Kiinnostuneita silmäpareja tuolle työlle varmasti riittää.

Työn alkaessa valtuusto paukutti päätöksen 300 000 euron lisämäärärahasta. Siis ensimmäisenä päivänä, kun työ alkoi. Aiemmin oli kai määrärahaa jo myönnetty 400 000 euroa. Niin ainakin paikallislehti uutisoi tänään sivuillaan.

*****

Rahaa siis palaa, tulostakin varmaan syntyy kun homma alkaa pelittämään tosissaan. Siltahan on kaupungin keskeisiä paikkoja, kesäaikaan liikenne on kulkenut alta ja päältä. Nyt siis ylikulku keskeytyy.

Hiukan pohdituttaa se että vedenpinta on korkealla ja työponttoonit joutuvat koville ankkuroinnissaan.

Pakko se kai on juoksuttaa jos vesi vaan nousee. Mutta mitäpä sitä miettimään, kaipa tuo määräraha sisältää myös palkan joka "oikein ammattilaisille" maksetaan tuonkin seikan pohtimisesta.

Amatöörien osa on helpompi, se on katseella seuraaminen ja auringon otto.

Ei kommentteja: