perjantai 21. maaliskuuta 2008

Talvigrillausta



Aamulla varhain, juuri kun olin saanut hyvän asennon sohvalla, soi puhelin. Poika soitti ja sanoi että ulkona paistelee aurinko. " Ylös ukko" - nyt ei makailla, tuli tiukka komento. Lupasi olla autolla kymmenen minuutin päästä talon edessä. Varustus pilkijakkara ja muu tarvittava. Siis kaksi makkaranpätkää ja sinappia.

Hätäinen varustautuminen ja auto jo pörräsi ulkona. Mukana oli myös Timppa reppuineen, pojan lisäksi. Ei siis muuta kuin menoksi. Kyllä kai aurinkoinen päivä korvaa sitten pääsiäisen munien maalauksen. Onhan se sentään miehekkäämpi vaihtoehto pensselihommille.

Hakalanrantaan auto ja jäälle peräkanaa. Hyvä oli ilma ja nautittavaa oli istua naama päin räkittävää aurinkoa. Kalansaalis ei ollut kehuttava, kukin sai kuitenkin hiukan pussiinsa. Sitä ei sitten enään rannassa harmiteltu sen kummemmin.

Poika kaivoi repusta kertakäyttökrillin. Sellaisen missä on hiilet valmiina alumiinifoliolaatikossa. Ritilä ohuesta rautalangasta ja sytytyspaperi peittona. Sinolilla hiukan kasteltiin niin alkoi ahneesti sytytysliekkiä himoitsemaan. Yksi euro oli paketin hinta tarjouksessa.

Oli ottanut mukaan myös pienen kahvipannun ja siihen vettä. Epäuskoni oli silminpistävä, turhaan kuitenkin, sillä hyvin grillihiilien päällä kiehahti vesi ja vielä perään pari makkaraa mieheen. Ei olisi uskonut että voimaa noista hehkuvista hiilistä irtoaa niin paljon. Lopuksi vettä tuon grillin päälle ja sen sai puristeltua nyrkinkokoiseksi paketiksi. Paketti taskuun ja rannassa olevaan roskakoriin.

Tiedä sitten sitä mitenkä ekologinen vaihtoehto tuo systeemi on. Tilapäisratkaisuna se jäällä kuitenkin toimi. Retkiapuna se siis käy ellei ole mahdollisuuksia parempaan tulentekoon. Jokatapauksessa se grillasi makkarat ja aurinko teki saman minun nenälleni. Punoittaa sillai arveluttavasti, punotus on aikaansaatu ilman rommia. Takulla...

Ei kommentteja: