keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Oletko valmis, kuntavaalit tulevat.

Asiaan !

Vähiin on jäänyt blogikirjoittelu. Lapinviikko vei oman aikansa ja sen seurauksena tullut flunssa jatkoi taukoa tällä rintamalla. No ei siinä kai kukaan ole paljoa hävinnyt.

Paras on nyt sitten alkaa asennoitumaan kuntavaalien kuvioihin ja ruveta haeskelemaan oikeata henkilöä, jolle uskaltaa vastuun omasta puolesta antaa. Koska en itse tiedä muuta demokraattista tapaa hallinnoida yhteiskuntaa kuin vapaat vaalit.

Julkiset ehdokkaat ja heidän mielipiteidensä arviointi. No, toki en vaalikoneisiin asti lankea. Näyttö ehdokkaasta pitää selvitä muulla tavalla. Arvion teon aika on nyt. Onko oma edustajasi toiminut avoimesti, ja onko pysynyt aiemmissa kannoissaan.

Ei yksi ihminen kaikkea ratkaise, ei edes puolia. Politiikka kun on lopultakin aina kompromissien ja asioitten yhteen soveltamista.Vakaata harkintaa ja asioihin paneutumista. Pääosin siis. Jotain murtamattomia periaatteita pitää olla jotta uskottavuus säilyisi.

Valitettavasti leiristä toiseen loikkiminen ei edusta vahvinta periaatteellisuutta. Uskottavuus on tiukoilla silloinkin kun kunnan virka häämöittää ja se aiheuttaa yllättävän poliittisen heräämisen jonkin toisen ryhmittymän mukaan.

Keskustelua herättää myös se, kuinka kuntaan virka tai palkkasuhteessa olevien suuri määrä, istuu päättävissä elimissä. Onko se hyvä vai huono asia ? Mitkä ovat sen hyödyt ?

On aika kuunnella, kysellä ja pohtia tulevaisuutta. Äänestäjä aktivoidu ja kysy. Aina se ehdokas jossain nurkissa luuraa.

Ei kommentteja: