torstai 19. huhtikuuta 2012

Kunnan laituripolitiikka

Sointula 19.4.2012

Kun kunta on tarkoitettu palvelemaan asukkaitaan. Sen pitäisi tehdä se kaikilla sektoreilla missä myös rahastetaan. Kerätään maksuja palveluista. Yksi palvelu on vesien ympäröimässä kaupungissa laituripaikat.

Kun niitä rakennetaan ja kerätään käyttömaksuja, olisi kohtuullista että myöskin niitten kunnosta pidetään kohtuullisessa mittakaavassa huolta. Onko sitten näin ? Sointula kun ei kuulu aivan keskustaan, on havaittavissa selvästi se välinpitämättömyys joka esimerkiksi laiturien kunnosta huolehtimisessa vallitsee.

Tehokkainta lienee noissa laituripaikoissa maksun perintä. Sekin toimii siten että perintätoimisto kyllä hoitaa jos et asiaa itse ole muistanut. Tehokkuus on siis osittaista.

Sointulassa oli vielä muutama vuosi sitten myöskin uimalaituri joka oli rauhallisessa niemenkärjessä. Sekin vietiin pois kun tehtiin linjauksia missä palveluja tarjotaan ja missä ei.

Valkeakoskella on viime aikoina keskusteltu siitä mikä mättää kunnan omistamien kiinteistöjen hoidossa. Sama oireilu on myöskin monessa muussa asiassa. Joku voi väittää syyksi rahapulaa, joku työvoimapulaa.


Tilanne nyt viikkoa muöhemmin.

Kolmas näkökohta on ettei ole kunnallista / poliittista tahtoa hoitaa noita asioita kuntoon. Se on vähintäinkin kummallista.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Sointula ei enään kiinnosta koskilaisia poliitikkoja. Siellä olevat on ja pysyy ainakin suurin osa.Nyt Lintulan ja Juusonrannan asukkaat ovat paljon tärkeämpiä.