sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Aprillipäivän touhua

Myllynkulma Humppila

Aprillipäivän ratoksi voisi aivan hyvin väittää ylläolevan kuvan olevan Niagaralta, mutta kun ei luonto anna periksi moista. Ei edes aprillipäivänä.

Sunnuntaipäivän viihteeksi ajelin aamulla Vuolteensillan sula-alueelle katselemaan vesilintujen kevätpuuhia. Sen mitä vähän lintuja tunnen niin Kanadanhanhia näytti liikkeellä olevan ainakin neljä kappaletta. Telkkiä uiskenteli kauempana muutama pari. Lintuasiantuntija Alanko näytti olevan myöskin liikkeellä. Vallonjärvellä oli hänen mukaansa eilen nähty pari kurkea.

Niin se on että lumikerroksen huventuessa näkyy se heti myös purojen ja jokien virtauksen kasvuna. Eikä tarvitse aivan Pohjanmaalle asti matkata että asia tulee todennetuksi.

Ennen aprillipäivää tuli Tarttilan suunnalta uutinen jonka mukaan Tarttilassa oli vieraillut lampaiden kimpussa susi. 5 lammasta on peto ottanut hengiltä. Napannut sisätiloista. Mitenkä sitten päässyt sisään? Onko kyseessä sittenkään susi? Lopettamispäätöksen se kuitenkin on jo saanut. Toisaalta onko peto sitten jotain aavistellut sillä tieto tänä aprillipäivänä on että susi olisi jolkotellut Mallasselällä kohden Pälkänettä.

Minkähän suuruinen liikekannallepano jo on suoritettu. Kohta paikallislehden etusivua varmaan koristaa kuva jossa "jahtiporukka" esittelee tiensä päähän päässyttä Susi-Hukkaa.

Ei kommentteja: