sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Pakastaa, onneksi.

Lotilanjärvi. 8.1.2012 (VJ)

Talvi on tullut. Myllysaaren puluraatikin sen yhteistoimin toteaa.

Lotilanjärvi 8.1.2012 (VJ)

Nyt se taitaa alkaa. Talvi kunnolla. Pakkasta ja auringonpaistetta pitenevän valoisan ajan tuomana. Kauan on jo kuultu himokkaiden pilkkimiesten huokailua. Missä jäät, koska tulee ja millaiset. Nyt hiljalleen on toivoa niistä.

Talvivälineiden kauppiailla on ollut myös jossain määrin hiljaista. Saattaa se kauppa vielä piristyä jos talvi pitää pintansa. Miksi ei pitäisi?

Jos pakkaset jatkuvat viikon verran voi jäälle jo varovasti lähteä tunnustelemaan. Innokkaimmat ovat jo jollain pikkulammilla käyneet kokeilemassa kalaonnea. Varovaisuus on kuitenkin nyt ensisijaista "pilkkikiihkoa" toteuttaessa.

Nykyaika on tuonut jäillä liikkumiseen myös tekniikan. On moottorikelkkaa ja mönkijää. Niissä kulkee kalastus ja verkkovehkeet vaivatta. Kuitenkin on jotenkin mukavampaa nähdä ihminen joka kiskoo perässään ahkiota. Siinä kulkevat varusteet myöskin helpommalla kuin reppusysteemillä.

Luonnonmukaisempiakin ovat vanhat tyylit. Ei kaikkea kannata koneellistaa. Ei ainakaan harrastajan. Ammatikseen jäillä touhuavat ovat eriasia. Ei heitäkään tosiasiassa kovin montaa ole.


2 kommenttia:

hikkaj kirjoitti...

" On moottorikelkkaa ja mönkijää. .. Kuitenkin on jotenkin mukavampaa nähdä ihminen joka kiskoo perässään ahkiota...
Luonnonmukaisempiakin ovat vanhat tyylit. Ei kaikkea kannata koneellistaa. Ei ainakaan harrastajan. Ammatikseen jäillä touhuavat ovat eriasia."

Olet ytimessä, niin kuin Lipponen EU:ssa haluaisi olla.

Kaverini, joka kuhkaa päivät järvellä, hiihtäen verkoille ahkiota perässä raahaten toisinaan naureksii:

"Silloin tällöin kuuluuu helevetinmoinen pärinä, moottorikelkkailija jos kukakin ilmestyy vauhdilla rupattelemaan, Vilkaisee sitten kännykkäänsä ja puhkuu:
- Nyt pitää päräyttää kone käyntiin jotta ehtii salille, terveyttä hoitamaan.

Kuntohuoneelle sisätiloihin luonnonhelemasta!
Eikö vois kuntoilla jäällä, hiihtäs taikka kahlailis? Van ei: sisälle pitää piästä pois liikahapesta."

Veikko Järvinen kirjoitti...

Arvostan, entistä enemmän, ja päivä päivältä vanhoja perinteisiä sissejä. Niitä jotka saappaat jalassa tarpovat pitkin soita.Repussa tulee mukana tarpeellinen. Luonnonrauha huokailee ympärillä ja kaukana on pärinä ja maailman melske.

Se on edullinen tapa, ei rasita kunnan pussia, eikä aiheuta valtionvelan kasvua.

Kaikki pitää olla valmista,auratut ladut ja pikitiet. Vähemmälläkin pärjäisi.