torstai 1. joulukuuta 2011

Miksi he kerjäävät ?

Riika - toukokuu 2011

Valkeakoskilaisia kulkijoita on jo muutaman viime vuoden aikana riemastutettu jonkinasteisilla musiikkiesityksillä eri kauppojen läheisyydessä. Usein on liikkeellä pari, joista toinen, useimmiten mies, tapailee paljevikaisella ja teipillä paikatulla soittimella eräänlaista musisointia.

Nytkin on jo joulukuu ja samankaltaista toimintaa esiintyy niin Koskikaran kuin Lidlinkin kulmilla. Jos se on merkki EU:n tulevaisuudesta niin ei varsin valoisalta näytä.

Miksi he kerjäävät ? siitähän tässä kysymys on. Ei mistään korkeakulttuurisesta taidenautinnosta. Joku heitä tänne organisoi ja jonkinlainen koneisto vaikuttaa olevan takana.

Toki ihmisten pitää pystyä elämään ja syömään. Eikö esimerkiksi EU:n jäsen Romania pysty hoitamaan omiaan. Miksi he kulkeutuvat pohjanperukoille ihmisten kummasteltaviksi.

Mentiinköhän näissä laajenemiskuvioissa liian lujaa. Mitä mieltä olisi asiasta tämä Komissaari Olli Rehn ?

Euroopan kohtalonpäiviä, ja romahdusta rahamaailmassa odotellaan. Vuodenvaihteeseen on kuukausi aikaa. Sitä ennen saattaa tapahtua mitä hyvänsä.

Kaipuu omaan markkaan saa lisää jalansijaa. Onhan sekin mahdollista jos muut vaihtoehdot alkavat näyttämään umpikujaa.

Toki kerjäämistä on harrastettu aina. Nyt se on kuitenkin saanut rajojen aukeamisen kautta uudenlaisen ilmeen. Se ilme ei ole kaikiltaosin selkeä. Ovatko he pakoitettu tuohon tehtävään, ovatko he vapaaehtoisia.

Mihinkä menee tuo saatu ja kuppiin kertynyt tuotto.

Meneekö se kravattikaulaisen pukumiehen taskuun. Pukumiehen, joka saattoi saada ylennyksen aiemmasta kerjäläisen roolistaan.

Olenko vain turhan epäluuloinen? Tuskinpa olen.


2 kommenttia:

hikkaj kirjoitti...

WS

äsken I-S:n alueuutisissa oli juttua Karjalan avusta, mitä sinne mitään viemään kun osa porukkaa sieltä päin käy täällä ostosreissuilla maastureilla sun muilla härveleillä.

Hyvinhän tuo perusteli keräysvastaava: köyhä on köyhä maasta huolimatta. Kaupan kärrien täyttäjät on muita kun maasturiporukka, joilta ei apua heru.
Luulis noin rikas maa pitävän omistaan huolen.

Outo on tämä ihmislaji.

Veikko Järvinen kirjoitti...

Jep...

Kumma on tosiaan tämä ihmislaji.Jos järkevästi toimittaisiin saatettaisiin pystyä pitämään koko väki "täysinäisen mokkolautesen" vieressä.

Joku prosessi nyt on menossa, en vain pääse, vaikka kuinka hiuksia haroisin. En pääse selville sen syntysyistä.