tiistai 15. marraskuuta 2011

Valelääkärit puhuttavat



- Valelääkäri: "Sisään."
- Valelääkäri: "Istumaan ja valittamaan."
- No, mikäs miestä vaivaa?
- Potilas: " Nilkka on kipeä"
- Valelääkäri: "Ai ai, sehän on aivan turvoksissakin"
- Potilas: "Niinhän se on"
- Valelääkäri: "Jumalauta, miksette mene oikeelle lääkärille?"

Tälläisiä vitsejä kerrottiin ennenvanhaan. Joku jopa tosissaan kertoi olleensa todellisella "konitohtorilla"

Terveyskeskuskin muuttui kansan suussa "arvauskeskukseksi"

******

Todellinen arkipäivä on nyt sitä, että kansa pohtii tosissaan kysymystä ns. valelääkäreistä. Joskus niitä sitten aina kuitenkin pöllähtää julkisuuteen. Vahinko tosiaankin kaikella tapaa. Lisäksi usko valvontaan ja valvovaan viranomaiseen horjuu.

Näin ei kerta kaikkiaan saisi tapahtua. Luottamus on terveydenhoidossakin erittäin tärkeä juttu. Luottamus nimenomaan hoitavan tahon ja hoidettavan välillä.

Mietityttää kadunmiestä myös se mikä on noiden valetohtorien motiivi. Onko se pelkästään raha ja taloudellinen asema. Liittyykö siihen valkoiseen takkiin niin paljon tunnetta jostain ylevämmästä. Halusta olla jotain muuta. Nousta sosiaalisen eliitin huipulle.

Paljon pahaa saavat aikaan nuo, jotka tohtoreiksi onnistuvat tekeytymään. Siinä saattaa tapahtua todellisia virheitä. Ihmisten terveyden kanssa ei ole leikkiminen.

Oikeiden lääkärien ammattikunnan etiikka ei näistä tekolääkäreistä heikkene. Eiväthän he ole noiden huijaajien joukkoa.

Toisaalta, onko sekään aivan terveen ihmisen merkki joka moiseen huijaamiseen ryhtyy. Häikäilemätön ja ahnas henkilökö vain. Rehellisyys on kuitenkin totaalisesti kateissa.

Kuitenkin on hiukan epäilyttävää ellei tuollaista selfmade lekuria ammattitaitoinen porukka saa kiipeliin. Luulisi siellä joillain kellojen kilisevän.

On terveydenhoitoalallla korkea aika tehostaa toimintoja. Yksityisiä asemia nousee hoitoalalle ja tilanne pitäisi valvonnan kohdalta olla kunnossa. Onko se ?

Aivan varmasti Pietari ja Tartto pystyvät kouluttamaan aivan kelpoisia lääkäreitä. Ovat sitä tehneet jo muutaman satavuotta.

Ongelmaksi sitten muodostuvat väärennetyt paperit ja dokumentit. Kauhistuttava tilanne johonka ei muuta lääkettä ole kuin entistä tiukempi kontrolli ja valvonta. Joku on nyt lepsuillut sen suhteen.


Ei kommentteja: