lauantai 4. kesäkuuta 2011

Pikavisiitti Riikaan



Kalaa,kalaa ja kalaa,

Kuun vaihteessa tuli pikaisesti poikettua talousvaikeuksien kanssa kamppailevassa Latvian pääkaupungissa Riikassa. Väinäjoen kaupungissa paistoi aurinko ja terassit olivat ihmisiä täynnään,- ei toki joka paikassa, mutta varsin monessa näkyi jo kesän tulo.

Zeppelinhallien tarjonta oli varsin kattavaa. Kalaa, lihaa, leipää, juustoja ja vihanneksia. Kysymys on vain siitä onko kaikilla varaa noihin tuotteisiin.Kerjäläiset olivat varsin tavallinen näky kaupungissa.

Latin vaihtumisesta euroon on puhuttu tapahtuvan joskus vuoden 2014 paikkeilla. Mitenkähän käynee kun nytkin jo monessa maassa on vaikeuksia. Kreikka, Portugal, Espanja. Onko muita vielä jonossa tulemassa mahdollisesti tukijonoon.

Julkinen liikenne Riiassa on varsin kattavaa. Johdinautojen lisäksi raitiovaunut,bussit ja reittitaksit hoitavat varsin tehokkaasti ihmisiä paikasta toiseen. Sen lisäksi Jurmalan hiekkarannoille vie juna puolessa tunnissa, lähtien muutaman kymmenen minuutin välein. Matka sinne kestää keskusasemalta noin puoli tuntia.


Ei kommentteja: