sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Totuuden hetket käsillä !

Valo pilkistää piippujen yllä 2.1.2011

Vuosi vaihtui hyvässä talvisäässä. Muutama loukkantunut raketeista, joita sitten Tukesin määräyksin oltiin testailtu uudelleen. Loukkaantuneiden määrä oli nyt kuitenkin vähäisempi kuin aiempina vuosina. Piippukylässä sentään taidettiin säästyä silmävammoilta kokonaan.

Piippukylässä (Valkeakoskella) on edessään mielenkiintoiset ajat. Avilonin on aika nousta siivilleen vanhan Säterin raunioista. Tänään 2.1.2011,- ohitse kulkiessa oli havaittavissa selvät lämmityshöyryjen huurut ilmassa. Huomena sitten se toiminta aktivoituu ja reilun viikon päästä olettaisi olevan jo tuloksen merkit näkyvissä. Niin,- ellei ...

Käynnistyksessä, varsinkin pitkän seisokin jälkeen, on omat riskinsä. Uskon kuitenkin että vastaavat henkilöt ovat niistä täysin selvillä ja varautuneet mahdollisiin yllätyksiin.

Mielenkiintoinen seikka käynnistymiseen on liittynyt politiikan puolella. Avilonin käyttö ratsuna vaalikampanjassa eduskuntavaaleihin tähdäten, on hyvin näkyvää. Se tietysti on kuitenkin varsin paikallinen juttu ja riskinsä silläkin, sillä aina on niitä jotka kokevat ongelmaksi muodostuvan mahdolliset käryt ja ilman epäpuhtaudet.

Kansanedustajan täytyy repiä paikkakunnan äänten lisäksi hyvä potti naapurikunnista. Niissäkin on omat sisäiset intohimonsa. Pelkkä Avilon imu ei taida riittää.

Kaikki paikkakuntaa pitempään asuttaneet ovat huomanneet ilman olleen jo muutama vuosi puhtaampaa. Tervasaaren selluteollisuuden loppuminen samoihin aikoihin kun Kirjasniemeen iski konkurssi ja pillit laitettiin pussiin. Pakkohan sen oli ilmanlaatuun vaikuttaa.

Sen vastakohtana on sitten työllisyys ja veromarkat. Se on varmasti päälimmäisenä mielessä niillä jotka tehtaan käynnistyessä saavat omaan elintasoonsa uutta uskoa.

Toinen eduskuntavaalien vetojuhta on Tavase suunnitelma. Varsinkin sen vastustaminen ja järkevyyden epäileminen. Mielipiteet sen suhteen ovat pyörineet paikallisesti varsin suppean ja asialleen intohimoisesti vihkiytyneen joukon teemana.

Virkamiehiä on syytelty jopa asioitten salaamisesta ja välinpitämättömyydestä kuntalaisten tiedonhaluun. Tiedä mikä sitten on totuus. Varmaan siihenkin lisävaloa saadaan ennenkuin kansalaisia taas ohjaillaan vaaliuurnille.


2 kommenttia:

hikkaj kirjoitti...

W-S

sama rähinä noihen virkailijoiden ja päättäjien kanssa siellä sun täällä.

Onnittelut baari-kilpailun nopeimman ratkaisijan tittelistä!
(oliko visainen?) :)

Veikko Järvinen kirjoitti...

Sitä se elämä yhteiskunnassa on. Ei ole valtakunta vielä valmis, keskeneräinen tekele.

Vaikutti helpolta, avainsana oli tuo musti. :)