tiistai 26. tammikuuta 2010

Hiljaiseloa


Tammikuu on taipumassa loppupuolelleen. Ensimmäiset pilkahdukset kevätauringosta ovat selkeästi havaittavissa. Talvi jatkuu lumisena ja pakkanen puristelee. Hyvä niin.

Vuodenvaihteen jälkeinen elämä on kylässä jämähtänyt ikäänkuin paikoilleen. Jähmettynyt pakkasten ohessa. Ei kai kuitenkaan sen ansiosta.

***

Matkamessuilla tuli käytyä ihmettelemässä asuntoautojen hintoja, kovin ovat kalliita pelejä.

Messukeskuksessa oli ihmisiä kuitenkin ruuhkaksi asti. Pari politiikan "kettua" vilahti silmien ohitse. Väyrynen ja Stubb. Taitaa se Väyrynen olla kuitenkin ylivoimaisempi siinä lajissa.

Mies ponkaisi taas kuin kumipallo kansakunnan tietoisuuteen. Toisaalta saa se Paavo ottaa monta tanhuaskelta ennenkuin puheenjohtajan pallille on istuminen.

Aika kiintoisa kisa on tulossa, jos vielä väkkäränä mukaan lähtee tuo Pekkarinenkin. Kansa saa seurata tosi pelimiesten taiteilua.

***

Koskilaisten suunnitelma saada aikaiseksi kesäteatteria Apianpuistoon vaikuttaa myös jähmettyneen paikoilleen. Pureeko nyt sitten lama, vai mikä on ?

Melkoisia rahasummia on julkisuuteen heitelty kustannuksista jotka katsomon ja näyttämön kohennukseen tarvittaisiin.

Eikö se vähempikin riittäisi ? Mistähän moinen kustannuslaskelma on peräisin ? Olisi se kansalaisia varmaan kiinnostanut mistä moiset laskelmat ovat kotoisin. Ovatko realistisia vai halutaanko "torpata" koko ajatus.

Kylässä kun on muitakin tärkeämpiä menoeriä. Matkailun tuomat lisämarkat tosin ovat kyllä tarpeellisia, jos matkailijoita paikalle saadaan houkuteltua.

Lähiajat sitten varmaan antavat vastauksen. Tuleeko Apianniemi saamaan avauksen kesätetteritoiminnalle. Puitteet ovat siihen kyllä olemassa. Taitaa olla nyt asialla jonkin sortin pelimiehet,- enkä nyt tarkoita pelkästään jalkapalloa.

***
Kovasti oli kuurassa edelleen Säterin piippu. Siihenköhän jäätyi paikalleen muistomerkiksi.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä on mahtava kuva.

Anonyymi kirjoitti...

Samaa mieltä myöskin.