torstai 29. tammikuuta 2009

Miksi verkkolehdet eivät kehity ?

Pakko tuumailla tätäkin puolta

Useimmilla sanomalehdilla on oma rinnakkainen verkkoversionsa. Jotkut niistä näyttäisivät olevan olemassa vain muodon vuoksi. Miksi ne eivät kehity ?

Almamedian pohja on kai samanlainen kaikilla sen omistamilla aluelehdillä. Omasta mielestäni se pohja on jotenkin aneeminen, sanoisinko jopa kuivahko noinkin vaikutusvaltaiselle konsernille.

Joku voi olla toistamieltä, niinkuin ihmisillä oikeus on.

Onko se sitä tarkoituksella ? eikö siihen haluta panostaa ? Eikö sillä pysty keräämään mainostuloja ?

Kiistämättä esimerkiksi Iltasanomat ja Iltalehti ovat huiman askeleen edellä noista paikallislehdistä joita verkossa ilmestyy.Silti esimerkiksi Iltalehti aloittaa yhteistoimintaneuvottelut.


*****

"Kustannusyhtiö Iltalehti antoi torstaina hämmentävän tiedotteen. Iltalehti kertoi aloittavansa koko henkilöstöä koskevat yhteistoimintaneuvottelut. "

Lainaus: Taloussanomat 15.1.2009

Samasta lehdestä jatkoa...

Mediatalo Suomen Lehtiyhtymä aloittaa yt-neuvottelut. Yhtiön tiedotteen mukaan sanomalehtien mediamyynti ollut lokakuun kunnallisvaaleja lukuun ottamatta laskevaa.

Lainaus. Taloussanomat 21.1.2009

Myöskin Alma Media Oyj on antanut lehdistötiedotteen. Tiedotteessa kerrotaan aloitettavista yhteistoimintalain mukaisista neuvotteluista jotka koskevat koko henkilökuntaa.

Neuvottelujen kohteena ovat Lehdentekijät Oy:n suunnitelmat yhtiön uudelleen organisoimisesta ja sen kustannusrakenteen selkeyttämisestä. Tavoitteena on sopeuttaa toiminta nykyiseen markkinatilanteeseen...

Lehdentekijät on osa Alma Media konsernin Kauppalehti ryhmää...

Lähde: Alma Media Oyj Lehdistötiedote 28.1.2009

*****

Onko perinteinen lehti kuitenkin sitä , joka on toiminnan pääasiallinen johtotähti. Muodonvuoksiko sitä sitten puhutaan verkkoversion kehittämisestä.

Tieto kulkee nykytekniikan avulla vilauksessa maapallon eri osiin. Paperilehti ei siihen pysty, sen suhteen se on auttamattoman hidas.

Viime vuonna Valkeakosken Sanomat keräsi yhteiseen infoon väkeä, jossa kertoi luovansa oman verkkolehtensä yhteydessä järjestöille mahdollisuuden toimittaa omia verkkosivujaan, kun kaupunki luopuu siitä palvelusta.

Jotenkin asia vain ei ole selkeästi edennyt. Minkälaista palvelua se siis on tarjoamassa ? Tietääkö se sitä edes itse tarkalleen, vielä.

Tarjonta piti olla valmis jo syksyllä 2008, hiljaisuus on kuitenkin silmiin, tai paremminkin korviin pistävä.

Perinteinen toimittaja kaksoispari, kameramies ja kirjoittaja. Onko se tarpeeksi, - vai olisiko sitten rinnalle saatava verkkovastaava ?

Saattaahan olla että henkilöstöresurssit eivät tässä tilanteessa riitä. Taloustilanne ei voi olla vaikuttamatta lehtiinkään. Ihmiset alkavat tinkiä kaikessa. Levikin lisääminen tässä tilanteessa lienee äärimmäisen vaikeaa.

Taitaa olla myös lehtiala, ainakin maallikon mielestä, myllerryksen ja haasteiden edessä.



Ei kommentteja: