perjantai 8. elokuuta 2008

Urheilujuhlan aika


Jälleen on kansalaisilla aika nauttia suuresta urheilujuhlasta. Miljardit silmäparit ovat katsoneet Pekingin suurta avausnäytelmää. Ilotulitusta ja erinomaista alkuohjelmaa.Sitten onkin aika keskittyä suureen kamppailuun.

Lehdet, radio ja televisio ovat seuraavat päivät täynnä tunnelmaa kisapaikalta. On aika onnistumisten ja suurten pettymysten. Suomen mitallisaalis jäänee 1 - 2:een mitalliin. Se on tavoite jossa on mukana hiven realismia. Ainahan on kisoissa mahdollisuus myös yllätykselle.

Ruudinsavun hajusta ei avajaisten jälkeenkään päästä maailmalla irti. Avajaisten yhteydessä levisivät tiedot Venäjän ja Georgian yhteenotosta. Kiista Etelä-Ossetiassa on saanut aikaiseksi huolestuneita kommentteja eri tahoilta.

Olympialaisten katveessa tapahtuva sotiminen on ikävä ilmiö. Ikävä se on aina, mutta nyt vieläkin kummallisempi. Mitä mahtoivat miettiä mielissään Putin ja Bush istuessaan katsomossa ihailemassa suuren urheilujuhlan alkua.

Seuraavat päivät näyttävät sen mihinkä konflikti etenee. Urheilutapahtuman sivussa se kuitenkin aiheuttaa mediassa tilanteen jossa muutkin kuin urheilutoimittajat saavat aiheita riittämiin. Valitettava tilanne, siviilit ne sodassa eniten kärsivät.

Ei kommentteja: