maanantai 28. heinäkuuta 2008

Juhlan jälkeen


Ohi on ! Valkeakoskelainen musiikkitapahtuma on jälleen onnistuneesti ohitse. Ne jotka ovat talkookoneistossa, vielä ahertavat purkutöissä. Talkoovoimin ahertava koneisto on jälleen sivusta katsojan silmin, onnistunut tehtävässään.

Suomen suvi on oikullinen. Nyt senkin puolesta on onnistanut. Sää suosi ja paikallislehden mukaan osanottajamääräkin oli lähellä tavoitettaan. Se on hyvä, ei ole ihmisten työ mennyt hukkaan.

Hiukan vienee aikaa kun juhlien lopullinen anti on arvioitavissa. Rauhallisesti, ilman suurempia ongelmia se kai on mennyt. Muutama tappelunnujakka ei ole tuollaisessa tapahtumassa vielä mitään. Tapaturmiakaan ei sitten ilmeisesti sattunut.

Roskaa aina syntyy, se on selvä. Hyvin oli maanantaiaamuna jo sekin puoli kunnossa. Pientä vekslaamista kuitenkin vielä riittänee viikon varrella.

Melua myös syntyy tapahtumassa joka jatkuu myöhään yöhön kaupungin keskustassa. Lähikadun asunnoissa ei varmaan auttanut vaikka olisi ikkunat kiinni pitänyt. Uskoisin että joku on joutunut jopa korvatulppiin turvautumaan saadakseen unenpäästä kiinni.

Kaupunki on varsin onnistuneesti panostanut noihin kukkaryhmiin ja asetelmiin. Kesäinen väriloisto olisi vielä paremmassa mallissaan jos taustalla olisi siltojen välissä toimiva suihkulähde. Siitä olen muutaman kerran maininnut ja ihmetellyt sen puuttumista.

Ei se kustannuksiltaan niin hirveä olisi jos se Melankärjen edustalle syntyisi. Valtuusto on sen kuitenkin aikoinaan päätöksellään poistanut -> (lähde:Valkeakosken sanomat) Vesi on Valkeakoskelle kuitenkin niin oleellinen elementti että kannattaisi mielestäni sen palauttamista harkita.

No, harkinnan varjolla ei nyt kannata kuitenkaan Kiinaan valtuuskuntaa lähettää tutustumaan erilaisiin vaihtoehtoihin. Paikkakunnalta löytyy kyllä varmasti taitoa ja silmää sen omatoimiseen toteuttamiseenkin.

Kovin on oman väen aliarviointia jos ei uskoisi kykyä olevan suihkulähteen toteuttamiseen ja suunnitteluun. Nokkelia "Pelle Pelottomia" kotikoskista toki löytyy.

Ei kommentteja: