sunnuntai 29. kesäkuuta 2008

Itärajalla 2

Ruskeakoskelta 2008

Mutalahti 2008

Jukajärvi 2008

Kiihtelysvaaran ja Heinävaaran kautta kulki reitti Ilomantsiin ja sitä kautta Mutalahteen. Pakollinen pysähtyminen oli taas kerran toteutettava tsasounan pihamaalla.

Hoilolan hautausmaalla pieni hetki, Pentti Jormanaisen antaman vihjeen mukaan, paikka löytyi vaivatta aivan tien varresta.

Tie Kiihtelysvaaraan on mäkinen ja mutkaisa, Palontien kautta mennessä on ala ja ylämäkeä tasapuolisesti. Kyllä mäki velkansa maksaa sanotaan.

Hiljainen on Kiihtelyksen kylän raitti. Muutama skootteri- nuori katoksella kaupan edessä, entisen ravintola Loitsuvaaran kupeessa. Karavaanaritkin ovat omissa oloissaan Hietajärven rannalla. Karjalainen kylä uinuu.

Ruskeakosken voimalaitoksella oli myös pakko taas kerran käydä. Sähköä siinä syntyy turbiinissa punaisten graniittikallioiden välisessä uomassa.

Ruskeakoski kuuluu Jänisjoen vesistöön, siten on määränpäänä Laatokka rajan takana.Putouskorkeus on noin 20 metriä.

Teho ei ole järin suuri, se on vain 3200 kw. turbiini on mitoitettu 21 m3/s. Siis kuitenkin varsin vaatimatonta luokkaa.

Tämänkertainen kierros päättyi Jukajärven rantaan. Ystäväperheen mökin edessä oli oiva paikka katsoa tyyntä vedenpintaa ja nauttia lasi makeata kuohuviiniä, venäläistä tällä kertaa.
(Шампанское)

Ei kommentteja: