lauantai 10. toukokuuta 2008

Jalkapallokiemura


Valkeakoski on jalkapallopaikkakunta. Tehtaan piiput ja jalkapallo ovat olleet tunnetuimmat tavaramerkit. Mansikat ovat syrjäpolku.

Tunnetuin jalkapallojoukkue maan laajuisesti on tältä paikakunnalta ollut kiistatta Valkeakosken Haka. Joukkueella on ollut tunnettavuutta myös maan rajojen ulkopuolella.

Sen talouden tukipilari on ollut tietenkin Yhtyneet ja edesmennyt "lippalakkimies" Juuso. Jalkapalloilu oli hänen lempilajinsa. Sen kaikki koskilaiset tietävät. Tehtaan kenttä ja Juuso adjutanttiensa ympäröimänä.

Nyt kun UPM on luopunut paljolti tukitoimistaan ja keskittyy,kuten sanotaan, pääosaamiseensa eli paperinvalmistukseen.

Tuen ehtyminen toi autamatta myös vaikeuksia tuolle jalkapalloseuralle. Sielläkin on syytä muuttaa rakenteita. Pantava ajattelu uusiksi.

Talkootyön osuus on ollut Hakassakin merkittävä,raha kuitenkin merkitsee huipputasolla paljon, jostain sitä on saatava kulujen katteeksi. Tappiollinen toiminta ei voi kauaa jatkua.

Vip-telttahan on ihan kiva juttu, kuinka merkittävää osaa se sitten lopulta näyttelee tukimarkkojen jaossa.

Mitä ajattelevat "junnujen" vanhemmat omine talkooeuroineen kentällisestä tuontipelureita. Ne kaverit eivät aivan halvalla juoksuaskelia ota. Ammattilaisia kun ovat,ainakin puoli sellaisia.

Palloliitto eväsi viime kauden hopeajoukkueelta Hakalta Uefa-cupiin oikeuttavan lisenssin tiistaina, koska epäili seuran maksukykyä. Vaikeuksia siis on.

Huhut vellovat,monenlaiset, - onko se hyväksi seuralle ? Huhuttu puheenjohtajan erosta, siten se on kiistetty. Huhuttu konkurssiuhkasta, sitten se on kiistetty. Näin mennään epävarmuuden tilassa ottelu kerrallaan.

Kansa odottaa ja katsoo edelleen sivusta, katsomot ovat puolityhjinä ja kulut juoksevat. Tuleeko jossain vaiheessa kunta apuun.

Tasapuolisuus on valttia, miten sitten kohdellaan muita seuroja, seuroja jotka ovat koko toimintaaikansa olleet talkootyön varassa?

Ei kommentteja: